Windows 8 are o armă secretă

Windows 8 are o armă secretă

Avatar
- 25.07.2013, 16:27 în Gadgets
0

SHARES

Tabletele Windows 8 au în ADN-ul lor şi promisiunea livrării adevaratei puteri a acestui sistem. Din păcate, ambiţiile pe care Microsoft şi partenerii le-au avut în momentul lansării au depăşit puţin realitatea fizică, mai ales în ceea ce priveşte problemele legate de consumul de energie al procesoarelor de pe tablete.

Chiar şi cele mai slabe procesoare de pe tabletele Windows, ronţăie acumulatorii mult prea repede, forţând producătorii să recurgă la soluţiile hibrid, unde pot înghesui mai multe ventilatoare.
Dar acest coşmar s-a sfârşit. Intel a anunţat că noile procesoare Haswell Core Y sunt utilizabile în carcase subţiri, fără ventilatoare (!!!), urmând a fi lansate spre sfârşitul anului.

Deşi iniţial Intel anunţase că procesoarele vor avea un consum de 6W şi vor avea nevoie de ventilatoare, s-a revenit asupra declaraţiei iniţiale, anunţându-se o versiune de procesoare cu un consum de 4.5W care nu necesită racire forţată. Totodată, noua serie va oferi o autonomie de peste 9 ore.
„Cred că a apărut în piaţă necesitatea tabletelor 2-in-1 cu nivel de performanţă egal cu al unui PC” spune Patrick Moorhead, analist principal la Moor Insight and Strategy”. Deşi Moorhead se aşteaptă ca procesoarele cu consum redus de energie să intre puternic pe piaţă în 2014, Intel susţine că prima tranşă de procesoare Core Y va fi produsă în cantităţi limitate. Bănuim de ce: ar fi un al doilea fiasco masiv pentru Windows, într-o piaţă care deja este ostilă faţă de Microsoft.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!