Google patentează funcţionalitatea de deblocare a aplicaţiilor

Google patentează funcţionalitatea de deblocare a aplicaţiilor

Cristian Gănescu
- 6.08.2013, 19:35 în PC
0

SHARES

Cei care produc skinuri şi ROM-uri personalizate (Read Only Memory – memoria internă pe care smartphone-ul o utilizează, inclusiv versiunea de firmware) pentru Android, au permis utilizatorilor să lanseze diferite aplicaţii direct din lockscreen, de ceva vreme.

Google doreşte să îmbunătăţească această funcţionalitate, să o ducă la următorul nivel, prin introducerea posibilităţii de complementare a modelului de deblocare, care este în prezent pe Android, cu modelul personalizat de lansare a unor aplicaţii, alese de utilizator, cum ar fi camera foto sau tastele numerice pentru apelare.

Pe cât de simplu, pe atât de folositoare este funcţionalitatea. Permite utilizatorilor să acceseze anumite aplicaţii, fără a debloca telefonul. Google a implementat posibilitatea de a vizualiza notificările, din lockscreen, încă de la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, iar modelul avansat de deblocare se pare că este o altă încercare de a face lockscreenul mult mai eficient.

Totuşi, obţinerea unui patent pentru aplicaţie nu oferă certitudinea că acea funcţionalitate chiar va fi implementată. Nu putem face altceva decât să aşteptăm şi să sperăm că îmbunătăţirea lockscreenului, pentru Android, va veni cât mai repede.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!