More

  Google patentează funcţionalitatea de deblocare a aplicaţiilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cei care produc skinuri şi ROM-uri personalizate (Read Only Memory – memoria internă pe care smartphone-ul o utilizează, inclusiv versiunea de firmware) pentru Android, au permis utilizatorilor să lanseze diferite aplicaţii direct din lockscreen, de ceva vreme.

  Google doreşte să îmbunătăţească această funcţionalitate, să o ducă la următorul nivel, prin introducerea posibilităţii de complementare a modelului de deblocare, care este în prezent pe Android, cu modelul personalizat de lansare a unor aplicaţii, alese de utilizator, cum ar fi camera foto sau tastele numerice pentru apelare.

  Pe cât de simplu, pe atât de folositoare este funcţionalitatea. Permite utilizatorilor să acceseze anumite aplicaţii, fără a debloca telefonul. Google a implementat posibilitatea de a vizualiza notificările, din lockscreen, încă de la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, iar modelul avansat de deblocare se pare că este o altă încercare de a face lockscreenul mult mai eficient.

  Totuşi, obţinerea unui patent pentru aplicaţie nu oferă certitudinea că acea funcţionalitate chiar va fi implementată. Nu putem face altceva decât să aşteptăm şi să sperăm că îmbunătăţirea lockscreenului, pentru Android, va veni cât mai repede.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.