More

  AMD reduce preţul pentru Radeon HD7990 cu aproape o treime

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Radeon 7990 are două procesoare Tahiti on board, ajungând astfel la un număr impresionant de 2×2048 shaders, fiecare procesor în parte având alocaţi câte 3 GB de RAM.

  Viteza procesoarelor este de 950 MHz, putând fi mărită până la 1000 de MHz, cu ajutorul softului PowerTune, care este livrat odată cu placa video, pe CD-ul cu drivere şi utilităţi. Memoria RAM este DDR5, la 1500 MHz, ajungând la o lăţime maximă de bandă, a memoriei, de 288 GB/s.

  Cu un preţ de lansare de 999 dolari, HD 7990 este, în prezent, cea mai performantă placa video de la AMD. Concurenţa pe piaţă, la această clasă, vine din partea nVidia, cu GTX Titan şi GTX 690, la acelaşi preţ. Din punctul de vedere al utilizatorului, însă, la acest nivel de performanţă, alegerea între AMD şi nVidia devine doar o chestiune de preferinţă personală.

  Cum, întotdeauna, concurenţa acerbă de pe piaţa de tehnologie are efecte benefice asupra preţurilor, AMD a făcut deja primul pas în această direcţie, reducând preţul de la 999 dolari la 699 dolari, propulsând produsul său înaintea concurentei, cel puţin până în momentul în care vom vedea o scădere de preţ şi la GTX-urile nVidia.

  Un alt aspect al rivalităţii dintre AMD şi nVidia, care pe noi ne încântă la maxim, este faptul că, la achizitionarea Radeon HD7990, primeşti şi 8 jocuri, incluse în preţ, cum ar fi Crysis 3, Far Cry 3, Sleeping Dogs, Hitman Absolution, TombRaider, Far Cry 3 Blood Dragon, Bioshock Infinite şi Deus Ex Human Revolution.

  Aceasta ofertă este specificată pe site-urile de specialitate din alte ţări. Spre surprinderea mea, nu am vazut specificat acest lucru în ofertele site-urilor româneşti, deci dacă aveţi intenţia sa o achiziţionaţi, întrebaţi de jocuri, pentru că ar trebui să le primiţi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.