SHARES

Roccat ISKU FX, o tastatura…”laser frate”

NoobZ
- 20.08.2013, 14:50 în Gaming

Pentru că suntem la NoobZ şi ne ocupăm, si de gaming, ne-am gandit să testăm câteva produse serioase, de top.

Când vorbim de joacă, digitală, bineînteles, trebuie să ne gândim că o să izbim tastele în toate felurile posibile, că o să avem jocuri unde o să folosim şi 40-50 de taste, în diferite combinaţii sau secvenţe.

Trebuie să înţelegem că avem doar două mâini, deci cu cât tastatura este mai bine gândită pentru gaming, cu atât vom fi mai eficienţi în lupta împotriva armatelor de zombie, a invadatorilor extraterestri sau a hoardelor de orci verzi cu buze groase.

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_02

ROCCAT ISKU FX este o tastatură de gaming, high-end, care are 123 de taste, faţă 104 taste, cât are o tastatură normală.

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_05

Tastele sunt iluminate, culoarea luminii fiind customizabilă (16.8 milioane de culori la alegere), ca de  altfel şi luminozitatea având 6 trepte de intensitateTastele sunt off-white, UV-coated.

Unul din punctele tari ale tastaturii sunt cele 36 de taste programabile macro, ceea ce, în cazul în care jucati World of Warcraft, Diablo III, Hellgate London sau Global, League Of Legends, Skyrim, înseamnă „laser, frate„. Layout-ul tastelor este confortabil, cu spaţii suficient de mari între, pentru a nu apăsa 2 taste odată.

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_07

În partea stângă a tastaturii, aveţi un rând de 5 de taste pentru combinatii macro. Mi-a luat puţin timp să mă obişnuiesc, pentru că, fiind in-game şi holbându-mă prin deşert după inamici, pe Firestorm, în Battlefield 3, în momentul în care vroiam să fug(shift) sau să mă culc pe burtă(Ctrl), în prima repriză de joc am apăsat cu spor pe tasta macro din stanga shift-ului, care se află pe rândul de taste de care vorbeam mai sus.

 

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_06

Sub space se găsesc trei taste, gândite pentru a fi apăsate cu degetul mare, taste care sunt pentru macro-recording.

Cu toate că această tastatură este un high-end, gândită pentru gaming, mă bucură faptul că avem disponibil, în partea superioară, o serie de butoane, special pentru browser, reglarea sunetului – iar aici toţi gamerii stiu cât de frustrant poate fi când avem nevoie să reglăm volumul, cât timp suntem in-game (FN+F8/F9? SHOOT ME NOW!), dar şi un buton frumos pentru „My Computer„. Minunat.

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_11

Eu sunt un nerd, în ceea ce priveşte boxingul. Toate jocurile pe care le am (majoritatea, cel putin, mai puţin două, mai precis) se prezintă, frumos, în boxurile originale. Nici la acest capitol ROCCAT ISKU FX nu se lasa mai prejos. Modul în care a fost proiectat boxul tastaturii, iar calitatea materialului, face ca prezentarea produsului să fie una foarte bună, produsul ieşind în evidenţă, faţă de altele, pe acelaşi segment. La urma urmei, cutia este primul lucru pe care îl vezi.

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_09

Trebuie să menţionez – şi este un lucru foarte important, de detaliu daca vreţi, din punctul nostru de vedere, picioruţele tastaturii, care sunt folosite pentru unghiul tastaturii. Cu toţii ştim ce probleme pot apărea când vine vorba de acele suporturi pentru tastatură. Ei bine, ROCCAT ISKU FX are un set de suporturi foarte rezistente, cu o suprafaţă de aderenţă care nu permite alunecarea tastaturii, în momentul în care eşti prins în mijlocul acţiunii.

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_Software

Un alt lucru, demn de menţionat, este driverul-softul, pentru tastatură. „This is where the magic happens”, după cum ar spune francezul. De aici poţi customiza absolut orice. Interfaţa este foarte simplă, intuitivă, întru-un cuvânt, „nemţeşte„.

Nu am vrut sa intrăm foarte mult în detaliile tehnice, deşi vi le vom prezenta mai jos, deoarece considerăm că există mult mai multe lucruri, pe care le simţi, on-hand, când foloseşti acel produs.

Lucrul care pe mine m-a lăsat cu gura căscată, la propriu, dincolo de „jdemiile” de macrouri şi fonfleuri care vin în dotare, că tot vorbeam despre soft, este funţionalitatea ROCCAT™ Talk© FX.

Cum funcţionează? Ei bine…este mindblowing. ROCCAT™ TALK® permite dispozitivelor compatibile să lucreze împreună. Totul se rezumă la efectele senzoriale a echipamentelor hardware pe care le foloseşti.

Pentru a fi cât se poate de concret, până acum aveam una bucata mouse ROCCAT KONE XTD (pe care îl vom prezenta într-un alt review). Toate bune şi frumoase. Numai că tastatura era una banală, 104 butoane, de office (long story). Când jucam Warframe, acurateţea mea era undeva între 42% şi 50%, rar sărind de 50%. Am instalat tastatura, softul tastaturii şi  ROCCAT™ TALK®. Am intrat în joc, iar după primul meci, am rămas cu gura căscată: 78% acurateţe (proporţia între numărul de gloanţe trase şi numărul de gloanţe care îşi ating ţinta).

Am zis că nu are cum. Am mai jucat încă 10 meciuri, iar acurateţea mea nu scădea sub 75%. Practic ce face  ROCCAT™ TALK®? Reduce lagul între comenzile transmise în momentul în care apeşi o tastă (strafe) şi momentul în care mişti crossul pe ţintă. Dacă le mişti în acelaşi timp, la perifericele normale, poate fi un delaz, astfel crosshairul să nu rămână pe ţinta pe care esti tu şi să te forţeze să tragi pe lângă. Jocul este mult mai dinamic, mai „responsive”, cum ar spune portughezul, şi mai entertaining, tocmai din dinamica sa, şi eliminarea latenţei în comenzi.

După cum spuneam: MIND BLOWING!

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_10

Înainte de a vă prezenta toate caracteristicile tehnice, părerea noastră, subiectivă (că nu se poate altfel) este că tocmai ne-am găsit tastatura preferată. Am avut cu ce compara, dar lucrul care ne-a determinat să dăm acest verdic, categoric, este că Roccat ISKU FX are tot ce au celelalte tastaturi, dar un pic mai mult: pasiune pentru ceea ce înseamnă GAMING DE CALITATE!

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_04

CARACTERISTICI PRINCIPALE ROCCAT ISKU FX

ILUMINARE MULTICOLORĂ A TASTELOR cu o paletă de 16,8 milioane de culori; 6 niveluri de iluminare
3 ZONE EASY-SHIFT[+]™ pentru dublarea facilă a funcțiilor tastelor
36 DE TASTE MACRO UȘOR ACCESIBILE inclusiv 3 taste Thumbster
MACRO LIVE! RECORDING cu buton dedicat M-Rec; 180+ macro-uri, 5 profiluri
8 TASTE CONFIGURABILE – MEDIA & HOTKEYS 25+ funcții ce le pot fi asociate acestor taste
TASTE DE ÎNĂLȚIME MEDIE cu apăsare și punct de presiune optime; anti-ghosting avansat; polling rate 1000Hz
ROCCAT™ DRIVER + MACRO MANAGER include Sound Feedback; Macro Presets pentru jocuri, aplicaţii multimedia şi office
SUPRAFAȚĂ GENEROASĂ DE PROTECȚIE PENTRU ÎNCHEIETURĂ textură specială, cu granulație
CANALE INTEGRATE, PENTRU CABLURI pentru o bună organizare a dispozitivelor
BAZĂ CU MATERIAL DE ADERENȚĂ – picioruşe ce pot fi fixate în poziție
SCHIMBARE ULTRA-RAPIDĂ ÎNTRE PROFILURI 5 LED-uri care indică profilul activ
ROCCAT™ TALK® – BONUS DE SET funcționalitate maximă a dispozitivelor ROCCAT™, prin combinarea funcțiilor acestora
ROCCAT™ TALK® FX sincronizează acțiunea de pe ecran cu efectele de iluminare ale tastaturii Isku FX

ROC-12-901 - ROCCAT Isku FX - Multicolor Gaming Keyboard_03

 

SPECIFICAȚII TEHNICE

Tastatură iluminată, cu 123 de taste
Anti-ghosting avansat
3 taste Thumbster programabile (T1-T3)
5 taste Macro programabile (M1-M5)
20 de taste Macro suplimentare (Easy Zone)
5 LED-uri care indică profilul activ
3 LED-uri care indică starea funcțiilor Caps Lock, Easy Shift[+]™ și Num Lock
Polling rate 1000Hz polling rate, timp de răspuns 1ms
Cablu USB cu lungimea de 2 metri

Dimensiuni

24,7cm x 50,9cm

Cerințe de sistem

Windows® XP, Windows Vista® 32/64-bit, Windows® 7 32/64-bit, Windows® 8 / Windows® 8 Pro
Conexiune la Internet (pentru instalarea driverului)
Port USB 2.0 

Conținutul pachetului

ROCCAT™ Isku FX – Multicolor Gaming Keyboard
Ghid de instalare rapidă
Cod: ROC-12-901

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!