More

  FORD face pasul către SCIENCE FICTION. Vezi despre ce e vorba

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cele două sisteme sunt inovatoare și reprezintă urmatorul pas în ceea ce privește sistemele de siguranță pe care o mașină modernă ar trebui să le ofere.

  Lommel_PedestrianDetection_01_610x343
  Unul dintre ele, pe care noi il considerăm cel mai important, este un sistem ce permite mașinii să se auto-parcheze, în lipsa șoferului, prezența acestuia în interiorul mașinii pe toată durata operațiunii, nefiind necesară. Sisteme de tip parking exista deja, însă Ford face pasul către o autonomie completă a vehiculului asupra propriilor manevre. În viitor, mai în gluma mai în serios, o să trimitem mașina singură pe strada, la vânătoare de locuri pentru parcat.
  Un al doilea sistem prezentat de cei de la Ford, este un sistem de evitare a coliziunii în trafic, care combină viratul automat cu frânarea automată.
  Acest sistem va pemite mașinii să frâneze în momentul în care detectează iminența unei coliziuni, iar în cazul în care frânarea nu este suficientă, computerul va vira automat volanul în încercarea de a evita impactul. Toate acestea vor fi posibile dacă mașina are o viteză mai mică de 38 de mile pe oră (sub 62 km la ora) iar șoferul nu are nici o reacție la pericolul din față, distanța de detecție a potențialului impact fiind de 200 de metri.
  Amândouă sistemele se află în stadiul de prototip și sunt instalate în acest moment doar pe vehicule pentru test. Cei de la Ford sunt însă optimiști fiind încrezători că implementarea și perfecționarea acestor sisteme nu va dura mai mult de câțiva ani.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.