More

  CINEMA la tine acasă. Benq W1400, un proiector perfect pentru HOME Entertainment

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De mulți ani, atunci când dorim să facem o investiție în casă, unul din aspectele principale pe care îl luăm în calcul când e vorba living, este entertainment-ul, adică un televizor cu diagonală mare, un dvd player, un sistem audio , un playstation, un kinect , un proiector etc.

  Nu putem să vorbim despre toate în același articol, așa că vom vorbi despre un produs pe care l-am avut la test timp de o lună și anume despre proiectorul Benq W1400.

  Dintotdeauna mi-am dorit să am un proiector, să mă uit la filme așa cum trebuie văzute, adică pe un ecran cât mai mare, cu o imagine cristal.

  Bineânțeles că întodeauna cârcotașii vor găsi o mie de motive pentru a nu-și lua proiector. Noi o să încercăm să vă dăm o mie de motive ca să vă luați, pentru că experiența este maximă, cu mult peste ceea ce ai putea obține de la un TV cumpărat cu aceeași sumă de bani.

  În primul rând, e vorba despre un proiector Full HD, 3D Ready, care vine și cu ochelari 3D de ultimă generație. Rezoluția nativă este 1080p și vă spunem cu mâna pe inimă, că imaginea este cristal, culorile impecabile. Luminozitatea este foarte bună, 2200 ANSI Lumens și contrast 10000:1.

  Durata de viață a lămpii, indicată de producător, este de 3500 de ore în funcționare standard și 5000 de ore în mod de funcționare ECO (long life). Asta înseamnă o durată de viață de 875 de zile (în jur de doi ani și jumăte) la 4 ore de utilizare pe zi.

  Conectivitatea este excelentă, 2xHDMI, D-SUB, S-video, RS-232, Compozite RCA, mini USB,deci cam tot ce ți-ai putea dori la un proiector.
  Proiectorul a fost gândit în ideea de „plug and play”, cei de la Benq dotându-l cu 2 boxe de 10W, care sună satisfăcător.

  O altă dotare excelentă, este LensShift, care oferă posibilitatea de ajustare a perspectivei imaginii proiectate.

  După cum veți vedea în filmulețul de mai jos, Benq W1400 vine cu geantă, ochelari 3D de ultima generație (stiu că repet, dar e important, pentru că nu mai trebuie să îi cumpărați), telecomandă, cablu D-SUB (deci trebuie să vă cumparați cablu HDMI).

  Are un meniu destul de complicat. Ce mi-a atras cel mai mult atenția a fost Frame Interpolation. În urma testului, recomandăm să debifați această opțiune în cazul în care vreți să vă jucați, pentru că generează puțin lag.

  În cazul în care vă uitați la un film 3D, puteți să bifați opțiunea, pentru că imaginea devine mult mai cursivă, mai ușor de urmărit (bifat- adică selectați off, low, medium sau high).

  În ceea ce privește capabilitățile 3D ale proiectorului, se poate selecta modul de proiecție 3D din meniu, în functie de ochelarii de care dispuneți. Având în vedere că ochelarii 3D furnizați sunt de ultimă generație, veți folosi modul de conversie „2D to 3D”, adică nu va fi nevoie ca filmul să fie într-un format special (adică nu e necesar să fie encodat 3D).

  Cu noii ochelari puși la dispoziție de BenQ și cu opțiunea de Frame Interpolation, vizionatul 3D este maximul din ce se poate găsi în acest moment pe piață.
  Concluzia? Excelent, 5 stele de la noi, din care scădem jumătate de stea pentru preț, deși prețul este complet justificat, pentru că vorbim de tehnologie de ultimă oră.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.