Home Divertisment Gaming Scurtă analiză a evoluției industriei de gaming 2012-2013

Scurtă analiză a evoluției industriei de gaming 2012-2013

0

 

În urma studiului a rezultat că 58% dintre americani se joacă jocuri video și o medie de 2 gameri pe gospodărie (houdehold). In fiecare casă din America există cel puțin o platformă dedicată gaming-ului, pc, consolă sau smartphone.

În ceea ce priveste structura demografică a publiculu de gen, vârsta medie a gamer-ului este 30 de ani, iar vârsta medie a cumpărătorului de jocuri, este 35 de ani, ceea ce înseamnă ca paărinții sunt un factor activ în accesul la gaming al gamerilor de până în 18 ani (de unde rezultă diferența dintre vârsta medie a cumpărătorului și vârsta medie a jucătorului).

gamingimages

Analiza structurală per gen, a scos la iveală faptul că 34% dintre gameri joacă puzzle, board-games, trivia sau card-games, 26% action, sport, strategy sau role playing games(RPG), 19% casual sau social games, 14% persistent multi-player universe și 8% alte genuri.

Iar în încheiere, trebuie să menționăm că 52% dintre părinți consideră că jocurile video sunt o influență pozitivă în viața copilului.

„Consider că jocurile video sunt o formă de design care este extraordinar de importantă astăzi și va deveni și mai importantă în viitor pentru că ne învață să interacționăm cu mașini sau interfețe.” – Paola Antonelli, curator senior la Muzeul de Artă Modernă din New York.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version