Portrete pictate mai reale decât în fotografii

Mădălina Gănescu
- 10.05.2014, 12:16 în Cultura
0

SHARES

Un artist a creat un set uimitor de portrete acvatice care par exact ca nişte fotografii. La o primă vizualizare, poţi fi iertat pentru că te-ai înşelat crezând că aceste imagini imită perfect un set de fotografii captate de fotograf la momentul potrivit.

Totuşi, aceste scene de duş care te ating, au fost captate iniţiat de o camera foto, dar uimitor pictate ulterior de mâna unui artist din New York.

Aplicând pensula pe pânză, Alyssa Monks acordă o foarte mare atenţie la detalii pentru a crea nişte adevărate opere de artă. Până şi o persoană de 31 de ani s-a înşelat şi a insitat că nu a fost folosită nicio unealtă întrucât portretele sunt chiar mai reale decât par în fotografii. Într-una din poze, o fată iese din duşul aburit şi se opreşte fix la contactul cu obiectivul camerei foto.

Alyssa : Mi-am dorit de când mă ştiu să pictez. Am luat lecţii la şcoală şi apoi am mers la colegiu şi la Universitate, terminând cu Academia de Arte din New York. Fata din majoritatea pozelor sunt eu.

Mi-am folosit propria imagine de multe ori pentru că nu am de ce să îmi fac griji pentru eşecuri care ar putea să se ivească în cazul modelelor. Totuşi am analizat feţele familiei şi prietenilor recent, de asemenea.

Prefer să lucrez cu oameni pe care îi cunosc personal şi cu care am o relaţie. Picturile sunt foarte complicate şi presupun foarte mult timp pentru ca rezultatul să fie cel mai bun.

Totul ţine de dorinţa de a încerca să creezi imaginea perfectă a unei persoane care e mai reală decât în realitate, mai presus decât ar putea să scoată până şi un portret fotografic. Urmăresc întotdeauna detaliile „ imperfecte” şi încerc să scot în evidentă frumosul mai degrabă decât idealul.

Cred că de cele mai multe ori este dorinţa mea de a trece peste aşteptările mele capturând cele mai interesante surprize ale feţei şi ale corpului.

Alyssa face în jur de 1000 de poze de care se foloseste la o mică serie de tablouri, folosindu-se de imagini pentru a se juca cu culorile şi pentru a face picturile să pară mai reale decât posibil. Ca artist este deja solicitată la expoziţiile de la Muzeul Academiei Naţionale din New York.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!