More

  Primul selfie în Spațiu și alte fotografii vintage NASA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Joi, Bloomsbury Action la Londra prezintă ”De la Pământ la Lună: Fotografii vintage NASA”, o colecție de 692 de imagini realizate de-a lungul a patru decenii de către Ioan Glenn, Buzz Aldrin și Bill Traub, primul fotograf senior NASA.

  Imaginile cu astronauții plutind liber în vid sunt mai personale decât secvențele pentru jurnalele de știri sau fotografiile din ziarele de la acea vreme. Ele sunt aproape intime, instantanee, luate de oamenii care au trăit momentele vieții lor. Filme ca 2001: A Space Odysey, Apollo 13 și Gravity, au arătat că spațiul este un loc rece, neiertator. Dar uitându-ne la selfie-ul lui Buzz Aldrin, cu planeta noastră peste umăr și vastitatea spațiului de deasupra lui, vedem, de asemenea, un loc de mare uimire și promisiune.

  În timp ce NASA a lansat mai multe mii de imagini din nenumăratele misiuni, nu am văzut decât o fracțiune din imaginile din arhivele sale extinse și ale colecționarilor particulari. Bloomsbury spune că această colecție a fost pusă în vânzare după succesul vânzării din noiembrie 2011, a fotografiilor cu tematica spațiului.

  Printre imaginile cele mai notabile și valoroase scoase la licitație sunt autoportretul lui Aldrin, printat pe format mare, special produs pentru NASA cu titlu de prezentare, precum și seturi de fotografii unice care, atunci când sunt puse cap la cap, pot crea peisaje panoramice care sunt ”izbitoare din punct de vedere grafic și extrem de rare”. ”Unele fotografii, printre care: Iulie 1961 și Răsăritul Pământului, Apollo 8, Decembrie 1968, sunt așteptate să aducă peste 10.000 de dolari.”

  Fotografiile, în mod evident, au o valoare pentru semnificația lor istorica și reprezintă, de asemenea, un moment unic în istoria fotografiei. Ajustarea pentru gravitație 0, lupta cu praful, precum li funcționalitatea limitată a costumelor spațiale voluminoase, l-au condus pe Hasselbald să dezvolte un aparat de fotografiat de format mediu, iar Kodak a creat o peliculă ultra-subțire, statică, ultra-rezistentă, special pentru NASA.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.