Ericsson și The Coca-Cola Company colaborează pentru dotarea EKOCENTER

Mădălina Gănescu
- 4.03.2015, 12:12 în Evoluţie
0

SHARES

Ericsson și The Coca-Cola Company au anunțat un nou proiect-pilot prin care vor dota EKOCENTER, o inițiativă socială menită să ajute comunitățile defavorizate să prospere, cu conexiuni mobile la Internet.

Centrele EKOCENTER ajută oamenii din comunități izolate să aibă acces la apă potabilă, energie solară și comunicații mobile, precum și la o serie de bunuri și servicii de bază. Proiectul se va desfășura cu ajutorul operatorului Tigo Rwanda și a startup-ului german Solarkiosk.

„EKOCENTER reprezintă o inițiativă socială care își propune să ajute comunitățile izolate să crească și să se dezvolte, dându-le posibilitatea să acceseze resurse noi. Noii parteneri din proiect aduc o serie nouă de abilități și experiență care completează ceea ce noi știam deja și care aduc un plus de valoare pentru locuitorii comunităților pe care le vizăm”, a declarat Beatriz Perez, Chief Sustainability Officer, The Coca-Cola Company.

Elaine Weidman-Grunewald, Vice President Sustainability and Corporate Responsibility în cadrul Ericsson, a adăugat: „Soluțiile de aspot reprezenta răspunsul la multe dintre provocările de astăzi care împiedică dezvoltarea – de la sărăcie la lipsa electricității sau a accesului la apă potabilă, de la discriminare financiară la inegalități de gen. Un centru comunitar reprezintă o modalitate extraordinară de a le da mai multă putere femeilor, asigurând, de asemenea, accesul mai convenabil și simplu la servicii necesare pentru acea comunitate.”

The Coca-Cola Company va lucra împreună cu Solarkiosk pentru a lansa EKOCENTER în șase țări din Africa și Asia până la finalul anului. Design-ul unic al centrului este gândit special pentru a răspunde nevoilor comunităților defavorizate. EKOCENTER va fi administrat de antreprenoare locale și va funcționa ca un centru comunitar în care oamenii se adună și în care vor avea acces la servicii gratuite sau cu plată. Conexiunea la Internet va permite accesarea unei game mai largi de servicii educaționale, de sănătate, comerț mobil, informare și diverstiment.

Într-o primă fază, Ericsson va implementa soluția Managed Rural Coverage (MRC) pentru a oferi servicii de Internet în EKOCENTER-ul din Rwanda. În același timp, serviciul TV Anywhere va face posibil accesul la conținut educațional și medical, dar și la servicii de informare și divertisment. În plus, Ericsson va dota EKOCENTER cu soluția sa de M-commerce, ceea ce le va da oamenilor posibilitatea să facă tranzacții financiare folosindu-și telefoanele mobile. În funcție de succesul acestei implementări, Ericsson ia în considerare extinderea serviciilor oferite în mai multe site-uri EKOCENTER din lume.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!