More

  Volvo – mașina inteligentă cu CLOUD pentru siguranța în trafic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Volvo aduce serviciul CLOUD pe mașinile sale pentru a transmite automat date cu privire la siguranța în trafic.

  Imaginați-vă că șofați pe timp de iarnă și dați de o porțiune cu un strat de geață.  Mașina se abate periculos de la traiectoria inițială, iar senzorii cu care este echipată mașina înregistrează imediat acest aspect.

  Se colectează datele cu locația unde s-a întâmplat acest lucru și sunt distribuite în CLOUD, către toate automobilele care beneficiază de acest serviciu. Șoferul următoarei mașini, care se deplasează pe același traseu și care se apropie de porțiunea respectivă de drum, va fi înștiințat despre condiția porțiunii care urmează, respectiv de prezența gheții.

  Aceasta este viziunea, din spatele noii tehnologii pentru noua generație de autoturisme, prezentată la Congresul Mondial.

  Datele colectate de senzorii cu care este echipat automobilul sunt transmise pe un serviciu cloud, al Volvo, creat în parteneriat cu Ericsson, pentru a înregistra, procesa și distribui informația către șoferii care ar pute fi afectați de condițiile meteorologice, pe tronsoanele pe care rulează în momentul respectiv.

  Ca și componentă a inițierii acestei tehnologii, suntem capabili, într-o manieră inovativă, să folosim serviciul cloud pentru a furniza beneficii sporite, cum ar fi aderența automobilului la drum„, a declarat Klaus Kendrick, vicepreședinte și CIO al grupului Volvo. Acesta vede această abordare ca diferențiator creativ, într-o piață auto extrem de competitivă.

  Pentru prima generație a serviciului, șoferii vor primi informații despre starea traficului pe autostradă, spre exemplu. Dacă vi s-a întâmplat vreodată să rulați pe autostradă și să vă opriți brusc, din cauza traficului, știți foarte bine că este un proces foarte stresant.

  Dacă sistemul de la bordul Volvo va sesiza că acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori, va transmite informația către toți șoferii, anunțându-i că traficul încetinește pe acea porțiune de drum și furnizându-le mai multe instrucțiuni.

  Acest avertisment va fi lansat numai dacă mai multe mașini s-au prit pe acel segment de drum, pentru a fi siguri că informația este cât se poate de relevantă.

  Pentru început, serviciul va fi disponibil pe anumite modele Volvo, în Suedia și Norvegia, unde producătorul are o piață dezvoltată, dar Kendrick se așteaptă ca programul să fie extins, sperând ca la un moment dat, acest serviciu să fie prezent pe orice automobil, indiferent de producător.

  Trebuie să știți că nu există date personale care sunt transmise în acest proces, respectiv numărul mașini sau orice fel de date care pot identifica șoferul sau mașina.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.