More

  VIDEO! Cum se construiește un bloc de 57 de etaje în doar 19 zile

  Chinezii nu pot fi întrecuți de nimeni când vine vorba de construcțiile din prefabricate. Un zgârie-nori de 57 de etaje a fost realizat în numai 19 zile.

  Clădirea se află în orașul Changsha ( centrul Chinei) și a fost realizată în ritm de trei etaje pe zi, are o suprafață totală de 186.000 de metri pătrați, cuprinzând 800 de apartamente și spații de birouri pentru 4.000 de persoane. Acesta este cea mai înaltă clădire construită de această firmă renumită pentru rapiditatea cu care execută proiectele.

  În 2010, un hotel de 15 etaje a fost construit în numai 48 de ore, iar în 2011, în 15 zile s-au ridicat cele 30 de etaje ale altui hotel.

  Potrivit unui arhitect al companiei, Zhang Xianmin, metoda folosită, de construcție pe bază de module, nu este doar mai rapidă, ci și mai durabilă decât sistemul clasic, întrucât ‘reduce considerabil cantitatea de ciment folosită’. Drept urmare, ”scade și poluarea aerului cu praf, aspect extrem de important în China”, a mai spus specialistul.

  Compania Broad Sustainable Building, căci despre ea este vorba, și-a propus să realizeze, tot în orașul Changsha, mult așteptatul ”Sky City”, un zgărie-nori de 220 de etaje, care ar urma să fie cea mai înaltă construcție din lume. Pentru a-și confirma renumele, firma își propune să finalizeze edificiul în 90 de zile. Proiectul este însă blocat, pentru moment, pentru că nu a fost aprobat încă din cauza unor îndoieli legate de viabilitatea lui economică, precum și de siguranța construcției.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here