More

  De ce doare atât de tare tăietura cauzată de hârtie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ceea ce privește leziunile cauzate de o coală de hârtie, acestea ar putea părea destul de inofensive, dar nimeni nu poate nega faptul că pot cauza o durere care te duce la agonie.

  Și când te uiți la ce se întâmplă la nivel științific, tăieturile cauzate de hârtie sunt surprinzător de brutale. Pentru început, faptul că putem să ne cauzăm tăieturi cu hârtie deja ne provoacă o stare de teamă destul de mare.

  Degetele noastre sunt acoperite cu o mulțime de neuroni, inclusiv nociceptori, care sunt acolo pentru a detecta orice prejudiciu potențial, cum ar fi de la produsele chimice concentrate, temperaturile ridicate sau presiunile care ar putea cauza ruperea pielii.

  Dar o tăietură de hârtie nu produce doar durerea unei tăieturi obișnuite. Deși poate arăta ca o incizie destul de curată, dacă te uiți la hârtie sub un microscop, vezi de fapt o suprafață crestată care rupe celule noastre și terminațiile nervoase.

  Bucata de hârtie taie pielea exact ca un ferăstrău mic, mai degrabă decât ca un cuțit. Și, ca și când asta nu ar fi suficient, hârtia lasă urme de particule chimice, care irită rana.

  Pentru că tăieturile de hârtie sunt atât de superficiale, practic nu sângerează și nici nu se coagulează foarte mult, iar țesuturile nervoase sunt lăsate expuse. Dureros, nu?

  În plus, există, de asemenea, durerea psihologică, care vine de la faptul că știm că suntem răniți atât de rău, de ceva atât de mic și de inofensiv ca hârtia.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.