More

  O companie chinezească dă în judecată Qualcomm și cere despăgubiri de 100 de miliarde dolari

  O companie chinezească vrea să obțină 100 de miliarde dolari de la Qualcomm pentru încălcarea drepturilor de autor.

  Genitop Research susține că Qualcomm a folosit intenționat cuvântul “Gaotong” în numele companiei și al produselor. Cuvântul, care se traduce prin „comunicare la nivel înalt”, a fost înregistrat de Genitop Research în 1992.

  Compania a cerut o compensație de 16 milioane dolari, dar de atunci a adăugat până la 100 de miliarde care constituie „penalități administrative”.

  Pentru a înțelege și mai bine, capitalizarea întregii piațe Qualcomm se ridică la 100 miliarde dolari.

  Avocatul companiei Genitop Research, Chen Ruojian, a afirmat că vor depune o cerere referitor la acest caz cât de curând.

  Guvernul chinez a luat mai multe măsuri în ultimii ani pentru a se asigura că nu se depășește nicio limită de către companiile străine.

  Compania Qualcomm a fost amendată cu o sumă de 975 miliane dolari într-un caz de anti-monopol, în care a fost găsită vinovată de abuz în exercitarea monopolului asupra tehnologiei wireless prin taxarea producătorilor pentru licențe cu niște sume exorbitante.

  Într-o manieră similară, guvernul chinez a amendat 12 companii japoneze, producătoare de piese auto, cu peste 200 de milioane dolari, în cazuri de anti-monopol.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here