More

  Un grup de studenţi a creat extinctorul bazat pe unde de sunet

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Doi studenţi de la Universitatea George Mason au dezvoltat un extinctor care are la bază unde de soc ale sunetului.

  Dispozitivul este format dintr-un amplificator, o sursă de energie şi un colimator improvizat care să direcţioneze undele sonore.

  Iniţial, studenţii testau frecvenţe ultra-înalte pentru a vedea dacă pot întrerupe interacţiunea dintre materialul care arde şi oxigenul care îl înconjoară. În schimb, au descoperit că frecvenţele joase, între 30-60 Hz au fost cele care sting focul.

  Mai mulţi cercetători au lucrat alături de DARPA pentru a pune în discuţie ideea de utilizare a undelor sonore pentru stingerea focului cu mai mulţi ani înainte, dar nu aveau nimic concret care să pretinte ca fiind sustenabilă această posibilitate, până acum. Grupul de cercetători de la universitate au depus pentru obţinerea patentului pentru extinctorul de flăcări bazat pe unde de sunet.

  Mai este mult de lucrat la proiect, deoarece flăcările pe care au reuşit să le stingă nu sunt mai mult decât nişte flăcări întreţinute de alcool, trebuie să deţină capacitatea de a răci materialele aprinse, înainte ca acestea să se reaprindă.

  Orice i-ar aştepta pe cei doi, au demonstrat că sunt valorişi pentru orice organizaţie care caută ingineri tineri şi motivaţi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.