More

  Dispozitivele robotice dezvoltate special pentru situaţii extreme

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O echipă de cercetători germani a dezvoltat un set de dispozitive robotice care securizează amprentele și alte elemente de identificare rămase la locul producerii unor crime sau atentate.

  Mai mult decât atât, sunt incluse şi bombele neexplodate, relatează DPA, citat de Agerpres.

  Spre deosebire de tehnicilor folosite în prezent, noile dispozitive nu intră în contact cu elementele de la locul anchetei, nu le modifică starea și nu distrug dovezile care pot fi valorificate în cadrul anchetei.

  „Aceste dispozitive au fost dezvoltate special pentru situații extrem de periculoase”, a declarat Lothar Koehler, șeful departamentului de inovare, cercetare și prevenție din cadrul Biroului Criminalistic al Bavariei (BLKA).

  Proiectul de cercetare este rezultatul comun al muncii depuse de laboratorul din cadrul BLKA, Universitatea de științe aplicate din Munchen și o companie bavareză din domeniul ingineriei.

  Recuperarea de la o distanță de siguranță a amprentelor de pe dispozitive explozive folosite într-un atentat terorist reprezintă unul dintre exemplele ce vizează utilizarea acestor dispozitive robotice.

  Proiectul de cercetare, denumit HUSSA — acronimul german pentru „căutarea probelor umane” (search for human evidence), a început în 2012 și cu ajutorul acestuia cercetătorii au reușit să facă vizibile amprentele, urmele de pași sau orice urme umane rămase la locul unde s-a produs un eveniment extrem de periculos, folosind tehnologia luminii difuze. Cel de-al doilea dispozitiv folosește vapori chimici.

  Potrivit cercetătorilor, ambele dispozitive vor intra în dotarea poliției germane până la sfârșitul anului pentru a fi folosite pe scară largă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.