More

  UE acuză Google de dominaţie abuzivă asupra căutărilor pe Internet

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Regulatorul de concurenţă al Uniunii Europeane a acuzat miercuri Google de abuz ilegal asupra pieţei de căutare pe internet în Europa.

  Se presupune că gigantul favorizează propriile produse atunci când consumatorii fac cumpărături online.

  Cazul ar putea costa firma de tehnologie miliarde din amenzi sau poate chiar forţa Google să facă schimbări semnificative de afaceri în Europa.

  Asta ne reînvie amintiri din urmă cu un deceniu când UE ducea o luptă antitrust cu Microsoft. Această cauză s-a încheiat în 2009, iar Microsoft a fost nevoit să plătească domeniului de concurenţă de la UE amenzi de două miliarde de dolari.

  Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager a declarat miercuri că este „îngrijorată de faptul că societatea a dat un avantaj nedrept propriului său serviciu de comparaţie de cumpărături, încălcând abuziv normele UE. Google are acum posibilitatea să convingă comisia de contrarul situaţie.”
  Vestager, de asemenea, probează sistemul de operare Android de la Google, aplicaţiile şi serviciile. Aceasta a spus că vrea să „se asigure că pieţele din acest domeniu se pot dezvolta fără constrângeri anticoncurenţiale”. 

  Google înregistrază 90% dintre căutările pe internet în Europa, iar comisia invocă faptul că gigantul a afectat reglementările de încredere prin redirecţionare traficului de la concurenţii săi la propriile servicii.

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.