A fost dezvoltată o cameră 3D mai rapidă şi cu o calitate superioară, pentru orice mediu

Cristian Gănescu
- 27.04.2015, 12:00 în Foto & Video
0

SHARES

Inspirat de ochiul uman, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o cameră 3D, accesibilă ca preţ, mai rapidă, care poate fi utilizată în orice mediu, pentru a înregistra imagini de calitate superioară.

Cea mai ieftin model de cameră video 3D, de până acum, este Microsoft Kinect, care a eliminat orice nevoie de utilizare al joystick-ului, cât şi a altor telecomenzi, prin implementarea gesturilor, ceea ce a dus la o cufundare profundă în joc a utilizatorului.

Atât prima, cât şi a doua generaţie de dispozitive Kinect funcţionează prin proiectarea unui model de lumini care sunt detectate şi procesate, pentru a estima profunzimea fiecărui pixel, de către senzor.

Cu toate că aceste tehnici funcţionează foarte rapid, sunt mai puţin fidele comparativ cu dispozitivele de scannare cu un singur punct, care utilizează o undă laser, care scanează punctele de-a lungul obiectului.

Noua cameră 3D, dezvoltată de către Oliver Cossairt şi mai mulţi colegi de la Northwestern University, inclusiv Mohit Gupta, de la Columbia University, utilzează scanarea într-un singur punct, într-o manieră diferită.

Inspirat de ochiul uman, camera scanează numai parţial numite scene, care au fost modificate, grăbind procesul şi obţinând rezulate de înaltă calitate.

Altă problemă care a dat mare bătaie de cap dispozitivului Kinect este că nu funcţionează foarte bine afară, din cauza razelor solare, care interferează cu modelul luminilor proiectate de către senzor.

Laserul de pe camera Cossairt, poate fi detectat chiar dacă există lumină solară, deoarece este mult mai intensă comparativ cu lumina ambientală.

 

Crossairt este de părere ca această cameră are multe întrebuinţări pentru dispozitivele din industria cerecetării, care se bazează pe captarea formelor 3D în scene din sălbăticie, precum şi in domeniile robotice, bioinformaţiilor, realităţii virtuale şi informaţiilor de producţie.

 

Camera ar poate fi folosită şi în scopuri de navigare, putând fi instalată pe orice vehicul.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!