More

  Google primeşte un avertisment de la experţii în tehnologie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google trebuie să fie mai transparent în ceea ce priveşte modul în care se ocupă de cererile ce fac obiectul „dreptului de a fi uitat”, potrivit unei scrisori adresate companiei, semnate de 80 de academicieni de top din domeniul tehnologiei.

  În scrisoarea de patru pagini, apărută în publicaţia The Gurdian, mai mulţi experţi în legislaţia tehnologiei, protecţiei datelor şi chiar filosofie, susţin că publicarea mai multor informaţii despre volumul şi caracterul şi clasificarea cererilor de îndepărtare a conţinutului de pe internet sunt lucruei care ar fi în beneficiul publicului larg şi ar ajuta la informarea mai vastă, dar şi la dezvoltarea la nivel global a unor dezbateri despre intimitate şi date personale.

  Publicul ar trebui să cunoască modalitatea prin care platformele digitale îşi exercită puterea extraordinară pe care o deţin, asupra informaţiilor uşor accesibile”, scriu experţii în scrisoare.

  Dincolo de anecdote, ştim foarte puţine lucruri despre tipul şi cantitatea de informaţii care este delistată din rezultatele afişate în motorul de căutare al Google, ce surse sunt delistate şi la ce scară, care sunt cererile care sunt respinse şi în ce proporţie, dar şi care sunt direcţiile Google pentru a menţine un echilibru între intimitatea individului şi libertatea de exprimare a intereselor„.

  Curtea Europeană de Justiţie a hotărât, în urmă cu un an, că Google este responsabil cu ştergerea conţinutului din linkuri care nu mai sunt valabile, sunt irelevante sau care redau informaţii inexacte despre anumite persoane.

  Google are 90% din piaţa europeană a rezultatelor de căutare. În acest sens, compania a făcut obiectul implementării „dreptului de a fi uitat„.

  Ca răspuns, Google a dezvoltat un proces substanţial, mai multe criterii interne pentru răspunderea la asemenea cereri şi a numit un grup consultativ independent de experţi pe probleme legale şi etice, care a avut ca scop strângerea unor dovezi ale acestei probleme.

  Până acum, Google a dat publicităţii un număr limitat de informaţii, respectiv 250.000 de cereri. Atât specialiştii cât şi doi membri ai consiliului consultativ Google au susţinut că motoarele de căutare au fost cele care au luat deciziile privind diferenţa între intimitate şi accesul la informaţie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.