More

  NU DA CLICK pe acest ataşament! Ar putea fi un virus!

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Aproximativ 80% dintre persoane nu îşi dau seama când accesează un email phishing.

  Phishing-ul este una dintre cele mai des întâlnite infracţiuni informatice, scopul fiind colectarea de informaţii confidenţiale de genul CNP, numere de cont, numere de card, coduri PIN şi apoi folosirea lor pentru sustragerea de bani.

  CBS News şi Intel Security a aplicat un chestionar online pentru a testa cunoştinţele oamenilor şi conştientizarea emailurilor de tip phishing. Rezultatele arată că oamenii nu sunt la curent cu pericolul la care se predispun atunci când deschid e-mailurile.

  Pentru testare, utilizatorii au primit 10 emailuri de la McAfee Labs, un braţ de cercetare de la Intel Security. O parte din emailuri au fost în regulă, în vreme ce, restul eram emailuri phising. 19.458 de oameni au participat la verificare, iar 80% dintre aceştia au fost victimele emailurilor phishing.

  Într-un studiu anterior, Intel a demonstrat că 94% dintre profesioniştii în testarea informaţiilor au fost duşi de nas de un email phishing cel puţin o dată.

  Unul dintre emailuri, care a fost identificat în mod eronat cel mai mult în ultimul sondaj a fost de fapt un mesaj legitim, dar care conţinea anunţuri gratuite, ceea ce a determinat unele persoane să fie suspicioşi.

  SUA s-a clasat pe locul 27 în clasamentul celor 140 de ţări, cu o precizie de 68% în identificarea phishingului.

  Alte informaţii din rezultatele testelor arată că grupul cu vârste între 35-44 ani a depistat cele mai multe phishinguri, iar bărbaţii s-au descurcat mai bine decât femeile , dar cu o diferenţă mică de 4%, femeile având un total de 63%.

  „Vorbim despre miliarde de dolari. Se merge înapoi la finanţarea traficului de fiinţe umane, traficului de droguri, pornografie infantilă”, avertizează Frank Abagnale, consultant în securitate. „Aşadar, nu doar că ne fură banii, dar apoi iau banii pentru a comite cele mai îngrozitoare crime împotriva umanităţii.”

  Pentru a proteja computerele, utilizatorii trebuie să se asigure că au antivirusul în temen şi să dea cu prudenţă click pe anumite link-uri.

  „Verificaţi-vă emailurile cu atenţie şi căutaţi indicii tipice phishing, cum ar fi greşelile gramaticale, care ar putea indica faptul că emailul a fost trimis de un escrocr”, ne sfătuieşte Gary Davis, Chief Consumer Security Evangelist la Intel Security.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.