More

  Programul de blocare a reclamelor care face ravagii în Europa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Operatorii reţelelor mobile din toată Europa sunt în tratative pentru a instala programe de blocare a reclamelor pe toate reţelele, potrivit unei informaţii lansate de două publicaţii online.

  Atât Business Insidercât şi Financial Times au publicat materiale în care este precizat faptul că cel puţin un operator important de reţea mobilă din Europa a semnat un contract cu Shine, o companie start-up, care a dezvoltat o tehnologie de blocare a reclamelor.

  Citeşte şi Facebook a început găzduirea „articolelor instant” ale publicaţiilor

  Compania este susţinută de Horizon Ventures, o firmă cu capital de risc, deţinută de miliardrul din Asia, Li Ka-shing. Acesta este preşedintele companiei Hutchison Whampoa, proprietar al UK telco Three şi viitor proprietar al O2.

  Şeful departamentului de Marketing al companiei Shine,  Roi Carthy, a declarat pentru Financial Times: „Zeci de milioane de abonaţi ai serviciilor mobile, de peste tot din lume, vor opta pentru blocarea reclamelor, până la sfârşitul anului. Dacă acest fenomen va lua amploare, va avea un impact devastator asupra industriei de publicitate din mediul online„.

  Citeşte şi Google primeşte un avertisment de la experţii în tehnologie

  Potrivit documentului, operatorul de pe piaţa europeană, al cărui nume nu a fost divulgat, va porni programul de blocare a reclamelor până la finalul acestui an.

  Această mişcare va avea un impact imens asupra industriei publicitare care operează pe mobil şi care, în prezent, este în plină ascensiune.

  Citeşte şi Peste 70 de procente din veniturile Facebook vin de pe mobil

  Tehnologia dezvoltată de Shine permite operatorilor de reţele mobile să cureţe toate reclamele care apar în aplicaţii de la Facebook, până la Twitter.

  Programul este îndreptat împotriva monopolului pe care Google îl are şi ar putea avea ramificaţii majore pentru companiile de publicitate digitală. Operatorul de reţea are capacitatea de a activa acest serviciu, peste noapte, pentru milioane de utilizatori, în acelaşi timp.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.