More

  Phablet-urile câştigă teren în faţa smartphone-urilor clasice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dispozitivele de tip phablet sunt la mare căutare, acestea depăşind cerinţele pentru smartphone-urile clasice.

  În primul trimestru al anului 2015, vânzările smartphone au însumat 96 miliarde de dolari, cererea pentru dispozitive cu ecran de 5 inch sau mai mare crescând foarte mult, comparativ cu anii trecuţi, potrivit unui studiu efectuat de GfK.

  Dispozitivele tip phablet au înregistrat un număr de 166 milioane de unităţi vândute, ceea ce înseamnă 47 de procente din piaţa globală a smartphone-urilor, în creştere, de la 32 de procente înregistrat în anul 2015.

  Citeşte şi Schimbări majore pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume

  Această creştere bruscă poate fi pusă şi pe seama lansării dispozitivelor iPhone 6 Plus şi Nexus 6, care au determinat foarte mulţi consumatori să ia în calcul dispozitivele cu ecran mai mare, calitatea fiind un factor determinant.

  Chiar şi produsele de top precum HTC One M9 şi Samsung Galaxy S6 sunt, din punct de vedere tehnic, dispozitive phablet.

  Studiul GfK a mai dezvăluit şi faptul că dispozitivele 4G a depăşit 50 de procente din totalul smartphone-urilor, ceea ce înseamnă că utilizatorii îşi doresc o viteză mai mare de internet.

  Citeşte şi LG a lansat LG G Stylo, un phablet echipat cu stylus

  Per total, vânzările dispozitivelor smartphone a avut o creştere de 7 procente de la an la an, până la cota de 310 milioane de unităţi.

  Cu toate acestea, în vreme ce vânzările dispozitivelor au crescut cu 12 procente în Europa de vest, preţurile au început să scadă, pentru prima dată, iar acest lucru este urmarea unor situații economice mai precare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.