Schimbări majore pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume

Mădălina Gănescu
- 11.05.2015, 16:18 în Evoluţie
0

SHARES

Piaţa de smartphone-uri din China a ajuns la saturaţie pentru prima dată în ultimii 6 ani.

O dovedeşte un nou studiu IDC care afirmă faptul că piaţa de smartphone a scăzut cu 4%, faţă de primul trimestru al anului trecut(YoY), la 98.8 milioane de unităţi în primul trimestru al anului 2015.

“Smartphone-urile devin din ce în ce mai saturate în CHINA”, afirmă Kitty Fok, Managing Director al IDC CHINA. “China este adesea vazută ca o piaţă emergentă când în realitate, marea majoritate a telefoanelor vândute astăzi în China sunt similare cu cele vândute în US, UK, Australia şi Japonia. La fel ca în aceste piete, viitorul va consta în puterea de a convinge clienţii chinezi să-şi schimbe telefoanele cu altele mai bune”.

Cel mai bine vândut brand în China în primul trimestru din 2015 a fost Apple, întrucât consumatorii au încă o afinitat aparte pentru iPhone6 sau iPhone 6 Plus.
Pe locul al doilea, este situat Xiaomi, iar pe al treilea Huawei, care s-a bazat în mod special pe vânzările din segmentul middle-range. Xiaomi, spre exemplu, a avut un mare succes pe piaţa din India, atât în vânzările online, cât şi în cele offline.

Datorită ecranului mare de la iPhone 6, Apple a consolidat poziţia pe piaţa chineză care se află într-o continuă scădere, reuşind să susţină cota de piaţă de 14,7 la sută, înaintea de Xiaomi şi Huawei cu 13,7, respectiv 11,4 la sută, potrivit IDC. Liderul global, Samsung, se află pe locul 4 în piaţa din China, cu o cotă de 9.7 la sută.Sursa

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!