More

  Drona Origami, miniatura unui gadget popular

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu toate că micro-dronele sunt abile în aer, dacă le transporţi în buzunar, rişti să le strici elicele. În vreme ce cutiile de transport sunt disponibile pentru anumite modele, altele apelează la un model de pliere a elicelor, pentru a evita defectarea elicelor.

  Doi roboticieni elveţieni au pus în practică această abordare, cu un model de mărimea palmei, care îşi întinde aripile şi decolează în mai puţin de o secundă.

  Citeşte şi Solo, prima dronă smart din lume

  Modelul a fost dezvoltat de Institutul Federal Elveţian al Tehnologiei. Cercetătorii au construit braţele acestei drone după modelul unui origami. Astfel, se permite retragerea braţelor, care se intercalează în partea laterală, până în momentul în care se pregăteşte de zbor, moment în care braţele se deschid.

  Odată activată, puterea rotoarelor forţează braţele din fibră de sticlă şi poliester pentru a se deschide în poziţia lor normală, de zbor.

  Citeşte şi Cea mai ciudată dronă din lume

  Acest lucru permite elicelor să se rotească liber, iar dronei să se dezlipească de sol. Piesele dronei sunt menţinute împteună cu ajutorul unor mici magneţi. Ce este cu adevărat impresionant este faptul că totul se întâmplă într-o clipită, la propriu.

  Momentan, drona este doar model de concept. Cercetătorii spun că dronele uşor de transportat ar putea fi de real ajutor în cazul unor calamităţi pentru misiuni de cercetare ale zonelor afectate.

  Puteţi vedea drona-origami în acţiune, în video-ul de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.