More

  Microsoft primeşte o lovitură teribilă de la dezvoltatori

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft a primit o lovitură grea din partea dezvoltatorilor de aplicaţii pentru mobil.

  Windows 10 Mobile, noul sistem de operare pentru dispozitivele mobile nu va primi aplicaţii, deoarece dezvoltatorii aplicaţiilor pentru iOS şi Android pentru nu arată un interes în adaptarea lor pentru Windows.

  Aceştia se arată reticienţi când vine vorba de modificarea actualelor aplicaţii pentru iOS şi Android, pemtru a le aduce pe dispozitivele Windows Phone, din cauza „dubiilor asupra calităţii aplicaţiilor şi cât de uşor va fi acest proces„.

  Citeşte şi Microsoft elimină operatorii reţelelor mobile din circuitul Windows 10 Mobile

  Planul Microsoft, de a permite aplicaţiilor iOS şi Android să ruleze pe Windows 10, s-a lovit de un zid, ridicat chiar de către dezvoltatorii aplicaţiilor, iar marea problemă a companiei este că sunt exact dezvoltatorii de care are nevoie.

  Dispozitivele care rulează Windows Phone totalizează 3 procente din piaţa globală a smartphone-urilor, comparativ cu 81 de procente ale dispozitivelor Google Android, respectiv 15 procente iOS, potrivit unui studiu efectuat de firma IDC.

  Principalul motiv ar fi acela că Windows nu are aplicaţii atractive, comparativ cu sistemele de operare concurente.

  Citeşte şi Browserul „Edge” rămâne exclusiv pentru Windows 10

  În încercarea Microsoft de a atrage cât mai multe aplicaţii pe noua platformă a pus la dispoziţia dezvoltatorilor mai multe programe care înlesnesc munca de creare a unor aplicaţii mobile, care rulează pe Android sau Apple, dar compatibile cu Windows Phone.

  Această iniţiativă nu a avut foarte mare succes, tocmai din cauza faptului că nu există atât de mulţi utilizatori, încât să justifice orele de dezvoltare. Mai mult, dezvoltatorii au pus la îndoială „uşurinţa” cu care programul poate crea asemenea aplicaţii.

  Opt dezvoltatori au spus că nu planifică dezvoltarea aplicaţiilor pentru Windows 10, nu acum şi nici în viitorul apropiat. Patru dezvoltatori, care au deja aplicaţii pe platforma Windows Phone, au spus că vor continua dezvoltarea şi altor aplicaţii.

  Citeşte şi Microsoft a anunţat versiunile în care va fi disponibil Windows 10

  Un alt motiv pentru respingerea dezvoltării unor aplicaţii mobile pentru Windows poate fi şi faptul că Microsoft nu a prezentat niciun program dintre cele despre care a vorbit că transformă aplicaţiile, care rulează iOS şi Android, în aplicaţii Windows Phone.

  Foarte mulţi dezvoltatori doresc să testeze aceste aplicaţii, înainte de a se pronunţa. Din păcate, Microsoft nu a reuşit o capitalizare a imaginii Windows 10 Mobile, cu ajutorul dezvoltatorilor, mai mult, aceştia i s-au întors împotrivă.

  Rămâne de văzut în ce măsură poate convinge compania Microsoft că aceste 3 procente pot oferi ceva în plus, odată cu lansarea noului sistem de operare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.