More

  Cum te păcăleşte Yahoo să îi foloseşti motorul de căutare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ai folosi vreodată motorul de căutare Yahoo, în loc de Google sau Bing? Noi nu, dar se pare că, dacă nu suntem atenţi, la următoarea actualizare Java, vrei, nu vrei, s-ar putea să utilizezi Yahoo.

  CEO-ul Marissa Meyer a declarat ieri că acţionarii Yahoo au făcut un nou parteneriat cu Oracle care vizează schimbare opţiunilor utilizatorilor în ceea ce priveşte motorul de căutare pe Internet.

  Citeşte şi: Google renunţă la Emoji

  Mai precis, utilizatorul este păcălit printr-un box de intalare pe care trebuie doar să îl bifeze şi i se schimbă instant motorul de căutare, spre exemplu, de la Google la Yahoo.

  Este metoda binecunoscută a Oracle de a instala diferite aplicaţii inutile ca Ask.com, cel mai probabil, pe sume mari de bani.

  Citeşte şi: Google interzice video-urile „porno din răzbunare”

  „Ne-am asigurat, desigur, că procesul nostru este destul de transparent şi le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege”, potrivit WSJ. Cu alte cuvinte, Yahoo „cere permisiunea”, dar forţează în acelaşi timp utilizatorii să aleagă motorul de căutare printr-o practică destul de dubioasă.

  Desigur, nici Google nu este „uşă de biserică”, de vreme ce ultima instalare Adobe Flash a forţat utilizatorii să aleagă ce motor de căutare doresc pentru browser-ul Chrome. Yahoo se află pe locul trei în căutări cu doar 12,7% pe piaţa căutărilor, bineînţeles, după Bing.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.