Cum te păcăleşte Yahoo să îi foloseşti motorul de căutare | NOOBZ.RO

Cum te păcăleşte Yahoo să îi foloseşti motorul de căutare

Mădălina Gănescu
- 26.06.2015, 0:05 în Online
0

SHARES

Ai folosi vreodată motorul de căutare Yahoo, în loc de Google sau Bing? Noi nu, dar se pare că, dacă nu suntem atenţi, la următoarea actualizare Java, vrei, nu vrei, s-ar putea să utilizezi Yahoo.

CEO-ul Marissa Meyer a declarat ieri că acţionarii Yahoo au făcut un nou parteneriat cu Oracle care vizează schimbare opţiunilor utilizatorilor în ceea ce priveşte motorul de căutare pe Internet.

Citeşte şi: Google renunţă la Emoji

Mai precis, utilizatorul este păcălit printr-un box de intalare pe care trebuie doar să îl bifeze şi i se schimbă instant motorul de căutare, spre exemplu, de la Google la Yahoo.

Este metoda binecunoscută a Oracle de a instala diferite aplicaţii inutile ca Ask.com, cel mai probabil, pe sume mari de bani.

Citeşte şi: Google interzice video-urile „porno din răzbunare”

„Ne-am asigurat, desigur, că procesul nostru este destul de transparent şi le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege”, potrivit WSJ. Cu alte cuvinte, Yahoo „cere permisiunea”, dar forţează în acelaşi timp utilizatorii să aleagă motorul de căutare printr-o practică destul de dubioasă.

Desigur, nici Google nu este „uşă de biserică”, de vreme ce ultima instalare Adobe Flash a forţat utilizatorii să aleagă ce motor de căutare doresc pentru browser-ul Chrome. Yahoo se află pe locul trei în căutări cu doar 12,7% pe piaţa căutărilor, bineînţeles, după Bing.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!