More

  Cum îmbunătăţeşti semnalul Wi-Fi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ziua de astăzi timpul este crucial, iar cum toate lucrurile gravitează în jurul mediului online, viteza conxiunii la internet este vitală. Pentru a obţine acest lucru, vom încerca să te ajutăm să îmbunătăţeşti semnalul Wi-Fi din locuinţă.

  Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este că semnalului Wi-Fi îi este foarte greu să ajungă în toate camerele locuinţei. Pentru ca semnalul să fie puternic în toate camerele, este nevoie de un impuls mai puternic al semnalului.

  Citeşte şi Ai uitat parola de la wireless? Vezi cum o poţi afla

  Următoarele produse, trucuri şi sugestii vor asigura un semnal Wi-Fi puternic şi te va feri de neplăcutele deconectări.

  La exterior optează pentru modemuri mobile sau transformă telefonul în hotspot

  Dacă doreşti să lucrezi sau să te conectezi la internet când mergi în excursie la munte sau undeva în pădure, în funcţie de planul tarifar, dacă ai internet nelimitat pe dispotitivul mobil, poţi transforma smartphone-ul în hotspot.

  În acest fel, mai multe dispozitive se pot conecta la conexiunea de internet a smartphone-ului, mai ales că majoritatea dispozitivelor de acum au conexiune 4G, astfel viteza este garantată.

  Citeşte şi Cum îmbunătăţeşti performanţele laptopului tău

  O altă opţiune este modem-ul portabil, de buzunar, care oferă conexiune 4G şi o bandă mult mai mare, pentru un număr considerabil de dispozitive. Aceste modemuri portabile, de buzunar, nu sunt foarte scumpe, iar abonamentul lunar nu depăşeşte un abonament standard de date mobile.

  Extinderea semnalului Wi-Fi de la router-ul wireless, pentru a asigura un perimetru mai mare, este un pic mai complicată.

  Poziţionarea router-ului este importantă

  Lucrul de bază, pentru ca semnalul să fie distribuit uniform în toată locuinţa, este ca routerul să fie amplasat în centrul casei.

  Este evident că vei avea un semnal mai puternic în locurile care sunt mai apropiate de router, semnalul scăzând pe măsură ce te îndepărtezi de acesta.

  De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că puterea semnalului este influenţat de mai multe bariere din casă. Zidurile groase afectează foarte mult puterea semnalului.

  Verifică setările router-ului

  Al doilea pas este să verifici setările router-ului. Multe routere au suport pentru două standarde de reţea: 802.11b şi 802.11g. Opreşte opţiunea 802.11b, deoarece este mai veche şi mai lentă. Asta ar trebui să ofere o liniuţă în plus la semnal, dar tot nu va fi suficient să ajungă în ultima cameră din casă.

  Nu trebuie să actualizezi routerul cu un nou standard. Noile strandarde, cum este 802.11ac, cu toate că oferă un semnal puternic, au şi dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj este incompatibilitatea cu anumite dispozitive.

  Citeşte şi Cum faci să nu mai depăşeşti traficul de date mobile

  Unii susţin că nu este nevoie de mai mult de o cutie goală de aluminiu sau de o folie de aluminiu pentru a spori semnalul wireless. Din păcate, routerul pe care îl avem nu are antene, deci nu putem confirma acest „truc”. Am ataşat un video care oferă această soluţie, „just for fun”, pentru amatori.

  Înlocuieşte antena standard cu o antenă Omni-direcţională

  Înlocuirea antenei poate dubla, dacă nu chiar tripla puterea semnalului de la router. Preţul unei astfel de antene variază între 25 şi 60 RON şi poate fi găsită pe majoritatea magazinelor online din România.

  Dacă nici această soluţie nu te mulţumeşte poţi apela la o soluţie mai bună, dar şi mai costisitoare.

  Instalează un Repetor Semnal wireless sau un releu de semnal

  Plasează repetorul de semnal wireless între router şi zona în care semnalul nu ajunge. Semnalul emis de către wireless va fi recepţionat de repetor şi propagat mai departe.

  Unele routere mai vechi pot fi convertite în repetoare wireless. Acesta ar fi un caz fericit. Un astfel de repetor are un preţ ce variază de la 100 la 400 RON.

  Sperăm că aceste sfaturi vă ajută şi nu veţi mai avea nicio problemă când vine vorba de semnal Wi-Fi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.