8 lucruri pe care le fac oamenii productivi zi de zi

Mădălina Gănescu
- 12.07.2015, 11:02 în Cultura
0

SHARES

Poţi spune că o zi a fost productivă atunci când îţi creşte competenţa. Atunci când creezi mai multe relaţii, atunci când ai libertatea de a lua decizii, fără să conteze ce au ceilalţi de spus.

Iată 8 lucruri pe care le fac oamenii productivi zi de zi:

Citesc

Cititul este, probabil, cel mai productiv lucru pe care îl poţi face. Când mori la vârsta de 100 de ani, ai trăit doar 100 de ani, dar atunci când citeşti o carte în câteva zile, reuşeşti să absorbi o viaţă întreagă, de la cineva pe care îl admiri şi îl respecţi. De fapt, fiecare carte pe care o citeşti este mentorul tău, aşadar, tu câţi mentori ai până la această vârstă?

Dorm

De ce este somnul productiv? Există nenumărate studii despre refacerea neuronilor şi despre faptul că oamenii care dorm mai mult, se îmbolnăvesc mai puţin, au mai multă voinţă şi sunt mai puţin predispuşi la riscul de a face cancer.

Dar mai este un lucru foarte important. Creierul funcţionează la capacitatea sa maximp la 2-4 ore după ce te-ai trezit. Aşadar, vezi cu îţi faci programul, pentru ca o dată la 4-5 ore să îţi permiţi un pui de somn de 1-2 ore.

Mănâncă acasă

Mâncarea pe care o consumi în oraş nu este cea mai sănătoasă. Cum îţi explici faptul că atunci când consumi o salată în oraş nu te simţi la fel de bine ca atunci când o prepari şi o mănânci acasă? Învaţă să prepari mâncare ce nu presupune mai mult de 10-15 minute în bucătărie şi consumă cele 3 mese pe zi acasă, pentru a nu fi tentat să mergi la fast food, să consumi mâncarea care nu doar că te face mai puţin productiv, ci te şi îmbolnăveşte treptat.

Aruncă lucruri

O dată la câteva luni este recomandat să faci loc lucrurilor noi în spaţiul tău de muncă, să faci loc noilor conexiuni atât între amintiri, cât şi cu oameni noi, noi lucruri de care să te poţi bucura. Mai mult decât atât, atunci când faci curat, vei vedea că vei fi mai puţin stresat şi vei realiza că nu ai nevoie de obiecte ca să fii fericit.

Nu se uită la ştiri

Oamenii sunt tentaţi să observe leii mai repede decât merele din copaci, motiv pentru care sunt în viaţă. Specialiştii îţi recomandă să nu te uiţi la TV, să laşi ştirile şi evenimentele în desfăşurare şi să nu discuţi cu cei din jur despre lucrurile care se întâmplă. Mai mult decât atât, nu trebuie să te lupţi pentru a fi mai competent, ci mai degrabă să îmbunătăţeşti relaţiile cu oamenii sau să îmbunătăţeşti libertatea.

Fără întâlniri

Majoritatea întâlnirilor pot fi rezumate într-un email de câteva rânduri, aşa că de ce să piezi timp preţios? Mergi la întâliri cu prietenii, pentru că este distractiv şi îmbunătăţeşte relaţiile cu ei, dar nu te duce la întruniri.

Dacă eşti angajat şi trebuie să iei parte la o şedintă, înseamnă că nu te afli la locul de muncă potrivit. Este adevărat, din când în când este nevoie de un brainstorming, iar dacă ceea ce faci presupune munca în echipa, puteţi discuta şi de la masa de lucru, nu este necesar să vă închideţi în sala de şedinţe.

Fără telefon

Oamenii productivi lucrează prea puţin cu telefonul. Dacă este necesar să răspunzi din când în când la telefon, n-ar fi o problemă, dar ce te faci când te sună cineva şi uită să mai închidă? Nu-i aşa că iroseşti timpul în van? Ia aici revenim la emailul de câteva rânduri la care poţi răspunde scurt pe doi.

Email

Nu trebuie să răspunzi permanent la email-uri. Prioritizează-ţi lucrurile şi stabileşte anumite ore la care să te ocupi de email-uri. Între timp, foloseşte-te de mesaje. Sunt uşor de trimis şi poţi face asta când eşti în taxi sau când îţi aştepţi copiii în faţa şcolii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!