More

  Google dezvăluie date cruciale cu privire la „dreptul de a fi uitat”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a dezvăluit din greșeală date cruciale privind cererile de informații pe care le primește de la oameni. Vorbim despre date de natură privată și personală.

  The Guardian a descoperit datele ascunse în codul sursă cu privire la raportul de transparență Google care dezvăluie amploarea și natura cererilor de date pe care le primește.

  Datele descoperite arată că 95% din cererile de confidențialitate Google sunt de la publicul larg care doreşte să protejeze informațiile personale și private, inclusiv dreptul de a fi uitat în cazul în care un membru al familiei decedatului vrea ca link-urile online ce duc la informații despre persoana respectivă să fie scoase de pe Web.

  Citeşte şi: Google lansează Postmaster Tools pentru Gmail

  S-a constatat că sunt mai puțin de 5%, din aproape 220.000 de cereri individuale făcute către Google, pentru a elimina selectiv legături către informații online ce se referă la infractori, politicieni, persoane publice și de profil înalt. Restul cererilor sunt de la membri de rând și constituie mai mult de trei sferturi din toate cererile până în prezent.

  Unele dintre cereri vizează o femeie al cărei nume a apărut în articole importante după ce soțul ei a murit, un alt aspect este legat de eliminarea adresa ei, iar încă una ar fi despre o persoană care a luat HIV în urmă cu 10 ani.

  Citeşte şi: Acum poţi lansa apeluri video şi de pe Chrome

  Codul sursă de bază al raportului a fost actualizat de atunci pentru a elimina defalcarea detaliilor cerute.

  Rata de conformitate și natura cererilor variază de la o națiune la alta, Franța, Germania, Țările de Jos, Austria, Portugalia și Cipru având cele mai multe dintre cererile de informații private, iar în Italia cele mai multe cereri sunt legate de infracțiuni grave.

  „Întotdeauna am dorit să fim cât mai transparenţi posibil cu privire la dreptul nostru de a fi, de a lua decizii şi de a fi uitaţi. Datele găsite de The Guardian în codul nostru sursă, privind transparența, vin desigur de la Google, dar a fost parte a unui test pentru a afla cum putem clasifica cel mai bine cererile. Noi întrerupem acest test în luna martie, deoarece datele nu au fost suficient de fiabile pentru publicare. Cu toate acestea, lucrăm în prezent la modalităţi de îmbunătăţire a raportării transparente”, a precizat Google în urma dezvăluirilor făcute de The Guardian.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.