More

  Omul cu 200 de milioane de identităţi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu mai este nicio secret că în ziua de astăzi, securitatea este un factor crucial pentru existenţa oricărui individ şi, mai nou, trebuie să vorbim despre securitatea cibernetică.

  Un nou hacker a ieşit din umbră pentru a demonstra, pentru a mia oară, că sistemul cibernetic din America are nevoie de o revizie generală.

  Potrivit unui raport publicat de Ministerul Justiţiei, cetăţeanul vietnamez Hieu Minh Ngo a fost contamnat la 13 ani de închisoare pentru spargerea mai multor sisteme ale unor companii americane şi pentru furtul unor informaţii cu caracter personal a peste 200 milioane de persoane. Acesta a vândut mai departe aceste informaţii altor criminali cibernetici. Tânărul de 25 de ani a câştigat 2 milioane dolari americani din aceste tranzacţii.

  „Criminalii cibernetici fac trafic cu identităţi furate deoarece consideră tranzactia de risc minor care aduce o recompensă foarte mare”, spune Procurorul General Adjunct, Leslie Caldwell. „Identificarea şi punerea sub acuzare a criminalilor cibernetici, cum este Ngo, este una din modalităţile prin care sperăm să îmbunătăţim analiza costuri-beneficii”.

  Între anii 2007 şi 2013, Ngo a lucrat din incinta propriei locuinţe, în Vietnam, pentru a sparge sistemul computerizat. Odată ce acesta a intrat în sistem, a colectat toate datele cu caracter personal: nume complet, adresă, număr de telefon, data naşterii, codul numeric personal, conturi bancare şi detalii despre cărţile de credit. Odată ce a obţinut aceste informaţii, a postat oferta pentru a vinde informaţiile pe site-uri precum superget.info şi findget.me. Aceste site-uri au fost închise ulterior.

  Ngo a recunoscut şi faptul că mai mulţi criminali cibernetici au folosit site-ul pentru a căuta informaţii despre anumite persoane. Potrivit raportului, mai mult de 1300 de clienţi ai hackerului au beneficiat de această facilitate, realizând un număr total de 3 milioane de interogări.

  Criminalii cibernetici au folosit informaţiile pentru a depune cereri false de scutire a taxelor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.