More

  Omul cu 200 de milioane de identităţi

  Nu mai este nicio secret că în ziua de astăzi, securitatea este un factor crucial pentru existenţa oricărui individ şi, mai nou, trebuie să vorbim despre securitatea cibernetică.

  Un nou hacker a ieşit din umbră pentru a demonstra, pentru a mia oară, că sistemul cibernetic din America are nevoie de o revizie generală.

  Potrivit unui raport publicat de Ministerul Justiţiei, cetăţeanul vietnamez Hieu Minh Ngo a fost contamnat la 13 ani de închisoare pentru spargerea mai multor sisteme ale unor companii americane şi pentru furtul unor informaţii cu caracter personal a peste 200 milioane de persoane. Acesta a vândut mai departe aceste informaţii altor criminali cibernetici. Tânărul de 25 de ani a câştigat 2 milioane dolari americani din aceste tranzacţii.

  „Criminalii cibernetici fac trafic cu identităţi furate deoarece consideră tranzactia de risc minor care aduce o recompensă foarte mare”, spune Procurorul General Adjunct, Leslie Caldwell. „Identificarea şi punerea sub acuzare a criminalilor cibernetici, cum este Ngo, este una din modalităţile prin care sperăm să îmbunătăţim analiza costuri-beneficii”.

  Între anii 2007 şi 2013, Ngo a lucrat din incinta propriei locuinţe, în Vietnam, pentru a sparge sistemul computerizat. Odată ce acesta a intrat în sistem, a colectat toate datele cu caracter personal: nume complet, adresă, număr de telefon, data naşterii, codul numeric personal, conturi bancare şi detalii despre cărţile de credit. Odată ce a obţinut aceste informaţii, a postat oferta pentru a vinde informaţiile pe site-uri precum superget.info şi findget.me. Aceste site-uri au fost închise ulterior.

  Ngo a recunoscut şi faptul că mai mulţi criminali cibernetici au folosit site-ul pentru a căuta informaţii despre anumite persoane. Potrivit raportului, mai mult de 1300 de clienţi ai hackerului au beneficiat de această facilitate, realizând un număr total de 3 milioane de interogări.

  Criminalii cibernetici au folosit informaţiile pentru a depune cereri false de scutire a taxelor.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here