More

  Android 5.0+, versiunea Android cea mai apreciată de utilizatori

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit unui raport din luna mai, Android 5.0 rulează pe mai mult de 12% din totalul dispozitivelor Android din piaţă.

  Iniţial, în luna aprilie era vorba de numai 10%, ceea ce indică o creştere de 2% într-o singură lună. Clienţii sunt tot mai dornici să actualizeze dispozitivul la o versiune mai nouă a sistemului de operare.

  Citeşte şi: Cum distrugi un e-mail trimis greşit

  Şi mai interesant este faptul că 11,6% rulează Android 5.0, iar numai 0,8% rulează Android 5.1 Jelly Bean. De la ultimele cifre înregistrate, numărul dispozitivelor Android 5.1 a crescut cu 0,1%. Această creştere nu este deloc surprinzătoare din moment ce noua versiune de Android rulează pe dispozitive Nexus.

  Pe de altă parte, dispozitivele Android 4.4 au înregistrat o scădere de 0,6% în ultima lună, ceea ce, pe termen lung, este o veste foarte bună pentru Google. Totuşi, este clar că va fi nevoie de foarte mult timp pentru ca Google să scape de acestă fragmentare în versiunile sistemului de operare.

  O scădere au înregistrat şi versiunile Android 4.1, 4.2 şi 4.3, dar nu suficient de mare. Pentru a înţelege relevanţa, toate aceste cifre sunt centralizate în funcţie de accesările pe care Google le înregistrează în Play Store.

  Citeşte şi: 5 alternative la Skype care merită încercate

  Cu toate că nu este cel mai exact mod de a măsura cota de piaţă a dispozitivelor Android, este cea mai bună sursă pentru a-ţi face o idee despre versiunea Android cea mai apreciată de utilizatori.

  Va fi interesant cum va gestiona Google fragmentarea atunci când va lansa Android M, la finalul acestui an. Google a anunţat versiunea preview într-o reclamă, unde vorbeşte despre o lansare în luna octombrie sau chiar noiembrie 2015.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.