More

  Samsung despăgubeşte angajaţii care s-au îmbolnăvit de cancer la muncă

  Samsung a recunoscut că nu a făcut suficient pentru a preveni îmbolnăvirea şi decesul mai multor muncitori din fabricile coreene de semiconductoare.

  Compania Samsung despăgubeşte toţi  angajaţii care s-au îmbolnăvit de cancer, dar şi familiile celor decedaţi.

  Citeşte şi: Samsung scade preţul pentru Galaxy S6

  Potrivit Reuters, compania a pus la dispoziţie un fond de 85,8 milioane de dolari pentru despăgubirea angajaţilor care s-au îmbolnăvit în urma condiţiilor de muncă, mulţi dintre ei îmbolnăvindu-se de leucemie şi alte boli incurabile.

  Sharps, un grup de activişti coreeni, au înregistrat mai mult de 200 de astfel de cazuri de muncitori care au lucrat la fabricile Samsung. Potrivit organizaţiei, în jur de 70% dintre ei au decedat.

  Citeşte şi: Noul monitor Samsung îţi încarcă telefonul wireless

  Compania a înregistrat pierderi de vieţi omeneşti în urma unei scurgeri de gaze la două fabrici de cipuri. La scurt timp de la cel mai recent incident, Kwon Oh-hyun, CEO Samsung, şi-a cerut scuze publicAr fi trebuit să rezolvăm problema mai devreme. Suntem profund dezamăgiţi că nu am reuşit să facem ceea ce trebuia şi ne prezentăm cele mai sincere scuze„.

  Fondurile nu doar că vor compensa angajaţii şi familiile care au fost afectate, ci vor ajuta şi la angajarea unei companii de audit care să analizeze procesul de sănătate şi siguranţă.

  De asemenea, acestea vor fi folosite şi pentru cercetarea financiară şi angajarea experţilor în dezvoltare pentru a reduce şansele ca muncitorii să lucreze în condiţii periculoase.

  URMĂREȘTE-NE

  16,079FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here