More

  Cum afli ce ştie Google despre tine

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Într-o lume atât de mare, constat în fiecare zi cât de mică sunt, de fapt. Se tot vorbeşte despre istoricul porno de pe Google sau despre faptul că Google ştie totul despre tine, iar deja a devenit o obişnuinţă să ştim că suntem urmăriţi sau controlaţi.

  Aşadar, am zis că nu ar fi o idee rea să aflu ce ştie Google despre mine, experienţă pe care o voi descrie în rândurile de mai jos, pentru cei care doresc să afle la rândul lor câteva lucruri.

  Dacă foloseşti serviciile Google, precum Maps, Google Earth, Gmail, Căutări sau YouTube, împărtăşeşti informaţii personale pentru a ajuta Google să îţi servească publicitate personalizată.

  Este adevărat, toate aceste servicii gratuite, nu sunt gratuite în cele din urmă. Plăteşti pentru ele prin dezvăluirea datelor personale.

  Acest lucru nu ajută doar Google, te ajută şi pe tine. Google foloseşte informaţiile tale pentru a genera rezultate la căutări care pot fi filtrate potrivit intereselor tale.

  Există modalităţi prin care să cauţi lucruri pe Internet fiind anonim, dar s-ar putea să nu găseşti aceleaşi informaţii folositoare, cum ai face-o folosind contul personal de Google.

  Cum îţi verifici istoricul de pe Google

  Google învaţă despre interesele tale prin istoricul căutărilor de pe Google Maps, Căutări şi YouTube. Verificare istoricului Google presupune nişte săpături fine, dar care ar putea dezvălui informaţii interesante despre tine.

  Urmează paşii:

  1) Mergi la https://www.google.com/settings/personalinfo .

  2) Conectează-te la contul de Google, dacă nu eşti deja conectat.

  3) Dă click pe Account History din meniul de sus. Astfel, vei fi condus pe o pagină unde poţi vedea întreg istoricul de pe Google.

  Google

  Poţi vedea date despre istoricul căutărilor, locurile unde ai fost, căutările pe Google şi video-urile pe care le-ai văzut pe Google.

  Cum să îţi vezi interesele

  Din istoric, Google încearcă să înţeleagă care îţi sunt interesele, dar nu o face de fiecare dată cum trebuie. Poţi ajuta Google să înveţe lucruri despre tine prin revizuirea acestor interese şi prin eliminare celor care nu sunt bune.

  De la pagina Account History, mergi jos la Ads şi dă click pe Edit Settings. Vei fi dus la Ed Settings, unde sunt informaţiile demografice ale tale. Imediat lângă Interese, dă click pe Edit. Îţi va apărea o pagină cu o listă de interese pe care o poţi modifica după bunul plac.

  Despre reclamale personalizate Google

  Google îţi arată reclame personalizate la fiecare căutare, în Gmail şi în Google Maps. Poţi învăţa mai multe despre reclamele personalizate Google pe Google Targeted Ads page.

  La final, am ales să primesc o arhivă cu istoricul meu pe Google, pe care am primit-o pe contul de Gmail la scurt timp după ce am solicitat-o.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.