More

  Vânzările de LCD-uri scad, Samsung se menţine lider de piaţă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Firma de cercetare WitsView a făcut public un raport potrivit căruia livrările globale de televizoare LCD a scăzut în ultimul trimestru, dar Samsung rămâne lider de piaţă pe acest segment.

  Livrările la nivel global au scăzut cu 6% în ultimul trimestru. Poate că nu este o scădere îngrijorătoare, dar dacă corelăm această informaţie cu scăderea de 24% din ultimul trimestru al anului 2014, trendul nu este unul tocmai bun.

  Livrările au însumat un număr de 48 milioane de unităţi, în scădere de la 51 milioane, înregistrat în trimestru anterior. Dacă facem o comparaţie, anul 2014 a fost încheiat cu 67 milioane de unităţi livrate, în ultimul trimestru.

  Citeşte şi: Dispozitivul care îţi transformă televizorul într-un ecran touchscreen imens

  Trebuie să luăm în considerare şi faptul că sfârşitul anului este un vârf al vânzărilor, determinat de sezonul cumpărăturilor, după el urmând o perioadă de stagnare, chiar scădere.

  WitsView este de părere că piaţa îşi va reveni şi va creşte în a doua parte a anului. Se asteaptă o creştere de aproximativ 19%.

  Samsung şi-a păstrat poziţia de lider, în ciuda acestor scăderi. Mai mult, compania şi-a mărit cota de piaţa de la 20,4% la 21,8%.

  Samsung este urmată de LG, TCL, Hisense şi Sony. Aceste rezultate nu sunt tocmai plăcute, mai ales pentru Sony, care a pierdut o mare parte din cota de piaţă şi este a doua scădere succesivă, de la trimestru la altul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.