More

  Calculatorul tău merge tot mai greu? Cum remediezi problema

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se întâmplă des şi ni se întâmplă tuturor. Ori ne reinstalăm sistemul de operare, ori cumpăram un desktop sau laptop nou şi performant, iar după o perioadă acesta merge din ce în ce mai greu.

  Cum remediem problema? Să începem cu cea mai simplă metodă – REPORNIM! Foarte mulţi utilizatori lasă calculatorul pornit 24 de ore din 24, în stare de hibernare, dar fără să îl oprească complet. O simplă resetare ajută la curăţarea fişierelor temporare ale sistemului de operare.

  Citeşte şi: 30 de lucruri pe care NU le mai facem din cauza evoluţiei tehnologiei

  Dacă această metodă nu a rezolvat problema, iar calculatorul tău merge la fel de greu, va trebui să mergi un pic mai departe.

  Ai instalat ceva nou în ultima vreme?

  Trebuie să te gândeşti dacă ai modificat ceva în ultima vreme, fie la setări, fie dacă ai instalat unul sau mai multe programe. Acelaşi lucru este valabil şi pentru actualizarea driverelor.

  Dacă într-adevăr problema vine de la un program pe care l-ai instalat recent, acesta poate fi dezinstalat din Panoul de Control, tabul Programe şi Funcţii.

  Dacă ai descoperit un driver care nu are ce căuta şi nu ai nevoie de el sau s-a actualizat singur, poţi folosi funcţia „Roll Back Driver”. Dacă vrei să scapi de acel driver definitiv, poţi alege opţiunea „Dezinstalează”.

  Identifică procesele care consumă resurse în exces

  În multe cazuri, calculatorul este îngreunat de un proces care consumă foarte multe resurse. Acest proces trebuie identificat şi închis imediat.

  Trebuie să accesezi TASK MANAGER prin apăsarea combinaţiei de taste Ctrl+Shift+Esc. Mergi la tabul Procese şi apoi apasă pe headerul „CPU” pentru a ordona procesele în ordinea descrescătoare a solicitării procesorului.

  Citeşte şi: 44 scurtături de taste pentru orice browser

  În momentul în care ai descoperit programul care îngreunează procesorul şi implicit calculatorul, nu trebuie să faci altceva decât să îl selectezi şi să apeşi „End Proces„. Asta va elibera din memorie, iar calculatorul va merge mai bine.

  Desigur, acesta este un remediu pe termen scurt. Dacă vrei să rezolvi problema, trebuie să găseşti un program asemănător care consumă mai puţine resurse.

  Scanează calculatorul de programe malware

  Programele de tip malware produc foarte rar probleme la nivel de performanţă, dar cu toate acestea este bine să fii sigur. Există foarte multe programe anti-virus şi de scanare malware gratuite, care te pot ajuta la curăţarea calculatorului pentru a elibera din memorie şi din procese.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.