More

  Scandal pe piaţa plăcilor video – DirectX 12, doar instrument de marketing

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nvidia a ajuns să facă presiuni asupra unui dezvoltator pentru scoaterea dintr-unul dintre primele jocuri DirectX 12 a unor funcţii DX12 care nu sunt suportate de GPU-urile companiei, deşi verzii se laudă în materialele de marketing cu DirectX 12 Ready.

  AMD a ridicat luni mizele discuţiei, când un oficial al companiei a afirmat cu subiect şi predicat că în prezent nu există pe piaţă vreo placă grafică cu full support DirectX 12.

  Peste weekend, studiourile Oxide au dezvăluit că Nvidia a făcut presiuni pentru înlăturarea unor funcţii importante DirectX 12 din testul grafic inclus în beta-ul jocului Ashes of the Singularity.

  Citeşte şi: Android Wear este acum compatibil cu iPhone

  Se pare că plăcile video Nvidia actuale, bazate pe arhitectura Maxwell (750Ti, 950, 960, 970, 980, 980Ti, Titan X) nu suportă în totalitate instrucţiunile specifice DX12 şi au o problemă, în particular, cu benchmark-ul Ashes of the Singularity Beta deoarece funcţia Asynchronous Compute/Shaders, una dintre caracteristicile de bază ale DirectX 12, nu este prezentă pe GPU-urile Maxwell, care sunt astfel dezavantajate în texte în raport cu concurenţa de la AMD Radeon.

  Discuţia a continuat pe Reddit, pe site-urile şi forumurile de specialitate.

  Robert Hallock, directorul departamentului de marketing tehnic de la AMD, a afirmat pe Reddit că nici plăcile AMD Radeon Fury/Fury X, bazate pe arhitectura GCN 1.2, nu suportă toate seturile de instrucţiuni din componenţa DirectX 12.

  Citeşte şi: Atenţie la malware-ul pentru dispozitivele iOS

  De altfel, potrivit oficialului AMD, nicio placă video care poate fi cumpărată în prezent de clienţi nu suportă în totalitate DirectX 12, plăcile Nvidia Gefoce şi AMD Radeon venind cu niveluri variate de dotare, de la caz la caz, în funcţie de specificul arhitecturilor folosite de cele două companii.

  DirectX 12 este suportat doar de Windows 10, iar jocurile mainstream dezvoltate pe noul API de la Microsoft sunt aşteptate undeva în a doua parte a anului viitor.

  Sursa: Guru3d.com

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.