More

  Maşina Google care se conduce singură nu are nevoie de ştergătoare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a primit o serie de întrebări interesante atunci când a expus maşina sa de tip Koala, un vehicul fără şofer, la muzeul din Austin.

  Atunci când au fost întrebaţi dacă maşina are ştergătoarele de parbriz, un angajat Google a spus că „da, maşina are ştergătoare, dar nu pe parbriz„.

  Citeşte şi: Te-ai săturat de gropile din asfalt? Google te scapă de ele

  Aceste ştergătoare se află pe senzori, care sunt de fapt „ochii maşinii„. Practic, maşina Google nu are ştergătoare de parbriz deoarece nu are nevoie de ele.

  Informaţia furnizată de angajatul Google este cât se poate de logică, dacă stăm să o analizăm. Practic, scopul unei maşini autonome este să aibă autonomie din toate punctele de vedere. Asta înseamnă că nu are nevoie de un şofer care să conducă maşina, deci nu este nevoie nici de vizibilitate.

  În consecinţă, prototipul autovehiculului Google nu are ştergătoare pentru că nu are nevoie de oameni pentru a conduce maşina.

  Aceste vehicule care vor deschide calea către o nouă lume nu sunt nişte maşini convenţionale, pe care noi să le înţelegem şi pe care să le luăm ca atare. Sunt nişte vehicule care sunt capabile să le ducă de la un punct către o destinaţie, iar asemănările se opresc aici. Dacă aceste vehicule nu au nevoie de un şofer, designul are o abordare cu totul diferită.

  Citeşte şi: Exploride, asistentul tău „heads-up” la drum lung

  Şocul cel mai mare a fost atunci când s-a aflat că maşina de la Google nu are volan şi nici pedale.

  Google vrea să pregătească mai multe astfel de prototipuri pentru a fi testate, pe aceleaşi drumuri pe care circulă şi maşini normale.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.