More

  Ce este Force Touch şi de ce ai nevoie de el

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Imaginează-ţi o maşină care poate fi condusă la o singură viteză sau un casetofon care are o singură treaptă de volum. Aceste limitări nu sunt în totalitate diferite de actualele display-uri ale smartphone-urilor din zilele noastre.

  Dar toate astea se vor schimba. Huawei a prezentat recent un smartphone Android, Mate S Luxury Edition, care vine cu o funcţie cunoscută drept Force Touch. Dar ce este Force Touch? De ce avem nevoie de el?

  Ce este Force Touch

  Force Touch este o nouă tehnologie smartphone care le permite dispozitivelor să interpreteze presiunea aplicată pe ecran. Smartphone-urile disponibile pe piaţă la această oră pot înţelege când se interacţionează cu ecranul şi pentru cât timp, lucru ce ne ajută să tastăm şi să mutăm de colo colo o aplicaţiei, nu neapărat să o deschidem, dar nu au capacitatea de a recunoaşte presiunea aplicată cu o tastare sau o apăsare.

  Citeşte şi: Apple Watch devine couture cu noile curele Hermes

  Force Touch schimbă acest lucru, deschizând uşa pentru o mulţime de noi posibilităţi. Şi, surprinzător, aceste posibilităţi ar putea fi cu adevărat folositoare.

  Cum funcţionează Force Touch

  Dispozitivele mobile cu Force Touch, asemenea Apple Watch, sunt capabile să perceapă presiunea prin măsurarea distanţei dintre sticla display-ului şi iluminarea din spate emisă de dispozitiv. Telefoanele care nu au această carateristică nu pot să se bucure de tehnologie.

  androidpit-huawei-mate-s-force-touch-screen-w782

  Ce pot face cu Force Touch

  Ceea ce poate face Force Touch este limitat de ceea ce au creat dezvoltatorii de software, dar funcţionalitatea pe care ne-o prezintă Apple ne arată o modalitate de bază prin care ar putea fi îmbunătăţită semnificativ experienţa utilizatorului. În aplicaţia de email de la iPhone 6S, poţi apăsa pe un mesaj şi se va deschide într-o fereastră nouă. Apasă mai tare şi vei fi dus în email sau dă-i drumul şi se va ascunde, ducându-te înapoi în inbox.

  Citeşte şi: Doar 2% dintre oamenii de pe Planetă au rezolvarea la această problemă

  Acelaşi proces poate fi aplicat pentru orice aplicaţie sau mesaj. Le vei putea deschide sau vei putea vedea ce se află sub link, fără să părăseşti aplicaţia sau zona în care te afli. Force Touch ar putea simplifica modalitatea fundamentală în care navigăm şi recuperăm informaţiile cu telefoanele noastre.

  Hawei-Mate-S-hero-4-w782

  Cum poţi avea Force Touch

  Pentru a avea Force Touch, ai nevoie de un smartphone compatibil Force Touch. În prezent, Android nu are unul, deşi Huawei Mate S va avea. Aşteptăm să fie lansate mai multe dispozitive Android anul acesta care să se poată bucura de această tehnologie, mai ales după ce Apple a popularizat funcţia cu 6S şi 6S Plus.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.