More

  Munca şi şcoala nu trebuie să înceapă înainte de 10 dimineaţa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Somnul reprezintă hrana creierului, iar tinerii acumulează o „datorie” de 10 ore nedormite pe săptămână. Potrivit expertului în somn Paul Kelley, o criză de privare de la somn împovărează tinerii adulţi din ziua de azi.

  „Această este o problemă semnificativă a societăţii”, a declarat Kelley, care lucrează pentru Sleep and Circadian Neuroscrience Institute de la Universitatea din Oxford, pentru The Guardian.

  „De regulă, suntem o sociatate care ne privăm de la somn, dar generaţia dintre 14 – 24 ani este cea mai privată de somn din toată societatea. Acest lucru provoacă probleme serioase de sănptate, afectează performanţa şi sănătatea mentală”, mai adaugă specialistul.

  Citeşte şi: 6 exerciţii pentru ochi pe care ar trebui să le faci zilnic

  Pentru copiii care merg la şcoală, Kelley consideră că programul de studiu trebui să înceapă de la 8:30 dimineaţa pentru cei cu vârste de 10 ani, pentru cei de 16 ani de la ora 10:00 dimineaţa şi pentru cei de 18 ani de la 11:00 dimineaţa.

  În timp ce acest lucru ar putea suna drastic, ceea ce spune expertul are background stiinţific. Potrivit National Sleep Foundation, adolescenţii nu încep să elibereze melatonină, hormonul care ajută la reglarea ceasului biologic, cel puţin până la ora 11:00 seara.  Aceste secreţii nu se opresc din pompare în sânge până târziu dimineaţa, făcând dificil procesul de trezire devreme.

  Mai mult decât atât, din 42 de state americane, mai mult decât 75% dintre şcoli încep programul de la 8:30 dimineaţa, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Timpul de pornire este 8:03 dimineaţa.

  „La vârsta de 10 ani te trezeşti şi mergi la şcoală şi te încadrezi în stilul de viaţă de la 9 la 5”, spune Kelley. „Când ai 55 de ani te stabilizezi la aproape acelaşi model. Dar între aceste vârste ai nevoie să începi totul cu trei ore mai târziu, lucru care este în totalitate natural.”

  Citeşte şi: Ce personalitate ai în funcţie de LIKE-urile de pe Facebook

  Somnul sau lipsa lui pot afecta notele de la examen, starea pe care o ai pe parcursul zilei şi relaţiile cu familia. Este o parte vitală a existenţei noastre pe Pământ, cu 1/3 din viaţă petrecută dormind.

  „Somnul suficient este important pentru sănătatea studenţilor, siguranţă şi performanţă academică”, spune Anne Wheaton, un epidemiolog din CDC Division of Population Health, într-un raport. „Şcolile care încep programul de studiu devreme, îi privează pe adolescenşi de la somnul de care au cu adevărat nevoie.

  În timp ce pericolele legate de privare de somn sunt bine cunoscute, există alte metode prin care poţi să recuperezi orele de somn pierdute. Există studii care arată că somnul din timpul nopţii ar trebui împărţit în 2 segmente, în vreme ce alţii au găsit benefice efectele somnului strategic din timpul zilei.

  De asemenea, se poate ca somnul să fie specific fiecărei persoane în parte, fiecare individ având nevoie de o anumită perioadă de somn pentru a face faţă unei zile de şcoală sau muncă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.