More

  Galaxy S7 ar putea fi primul smartphone „sub-premium” de la Samsung

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Următorul flagship de la Samsung, aşa numitul Galaxy S7 ar putea fi lansat mai devreme decât ne aşteptăm, potrivit unui raport al publicaţiei coreene ET News.

  Se pare că, Samsung va anunţa noul telefon chiar în luna ianuarie a anului viitor.

  De regulă, Samsung lansează varianta mică a dispozitivelor flagship Galaxy S în lunile martie sau aprilie.

  Acelaşi raport pretinde, de asemenea, că Galaxy S7 ar putea fi primul smartphone „sub-premium” care nu va avea nici cel mai puternic, nici cel mai scump procesor, precum în cazul Galaxy S6 şi Note 5, care de cele mai multe ori sfârşesc prin a fi nejustificate pentru cele mai multe utilizări pe smartphone.

  Citeşte şi: Cât de sigur este, de fapt, iPhone-ul tău

  În loc, Samsung ar putea opta pentru un procesor mai puţin puternic, care îţi satisface, totuşi, toate nevoile , dar nu va mai costa la fel de mult atât pentru Samsung, cât şi pentru consumatori.

  Raportul este departe de a fi confirmat ca fiind adevărat, dar ar avea sens pentru Samsung să intre în categoria sub-premium, care se situează între categoriile „mid-range” şi „premium”, în ceea ce priveşte specificaţiile, calitatea şi preţul.

  Odată cu apariţia smartphone-urilor sub-premium, beneficiile de a cheltui mai mulţi bani pe un smartphone sunt mai mici şi mai puţin tentante, mai ales că aceste beneficii pot fi considerate neglijabile.

  Citeşte şi: Toată lumea se plânge de aceeaşi problemă a noului laptop Microsoft

  Atât Google, cât şi Motorola au lansat recent smartphone-uri sub-premium cu preţuri de aproximativ 400 de dolari şi nu au cele mai puternice componente, dar performează destul de bine, chiar dacă nu foarte bine, decât majoritatea flagship-urilor de la Samsung, care costă cel puţin 650 de dolari.

  Interesant, există o diferenţă cheie care explică de ce telefoanele de la Google şi Motorola nu necesită componente puternice şi expresive ca cele de pe un flagship premium de la Samsung, LG sau HTC, care costă de la 650 de dolari în sus.

  Dispozitivele flagship precum Samsung Galaxy S6 sau LG G4 adaugă propriile componente software, care sunt peste sistemul de operare Android şi necesită componente mai puternice care să ruleze chiar decent ca rezultat.

  Între timp, Nexus 5X de la Google şi 6P utilizează versiunea pură Android, iar Motorola Moto X (2015) foloseşte, de asemenea, o versiunea aproape pură, ambele fiind mult mai simplificate decât cele pe care le adaugă celelalte companii.

  Citeşte şi: Galaxy Note 5 primeşte o actualizare pentru baterie

  Este puţin probabil ca Samsung să utilizeze TouchWizz, iar Galaxy S6 a avut deja ceva probleme, în ciuda faptului că utilizează un procesor octa-core puternic. Spre exemplu, acesta este destul de lent la performanţele multitasking şi uneori îngheaţă.

  Un telefon performant mai ieftin ar putea fi o mişcare inteligentă pentru Samsung, care a întâmpinat dificultăţi în vânzarea dispozitivelor mobile high-end împotriva iPhone.

  În ultimii doi ani, trendul a fost unul simplu: dacă cineva îşi doreşte un telefon premium, de regulă optează pentru iPhone. Dacă îşi doreşte un dispozitiv Android, optează de cele mai multe ori pentru o versiunea mai ieftină care funcţionează la fel de bine ca un Samsung preţios.

  Acest trend ar putea fi cauzat de scăderile de vântări pentru Samsung, care în urmă cu doar 3 ani domina piaţa smartphone-urilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.