More

  Cât de sigur este, de fapt, iPhone-ul tău

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Siguranţa datelor personale de pe dispozitivele mobile a fost supusă permanent dezbaterii publice, iar ţinta au fost tot timpul producătorii dispozitivelor.

  Apple a luat foarte în serios această problemă, iar ca rezultat, compania a securizat atât de bine dispozitivul iPhoneîncât nu poate oferi acces guvernului pe un dispozitiv blocat, deoarece acest lucru este imposibil din punct de vedere tehnic.

  Este mesajul pe care Apple l-a transmis judecătorului federal din SUA, James Orenstein.

  Citeşte şi: Intel şi Apple fac echipă pentru iPhone 7

  Declaraţia a venit ca răspuns la întrebarea Departamentului de Justiţie care a cerut ajutorul companiei Apple pentru accesarea unor date dintr-un dispozitiv iPhone, ca parte a unei investigaţii în derulare.

  Pentru dispozitivele care rulează iOS 8 sau o versiune mai nouă, Apple nu ar avea posibilitatea, din punct de vedere tehnic, pentru a duce la bun sfârşit cerea formulată de către autorităţi, de a intra în posesia unui dispozitiv parolat şi de a extrage date criptate„, a spus Apple în scrisoarea adresată Departamentului de Justiţie.

  Între funcţionalităţile ce ţin de securitatea sistemului iOS 8 este şi cea care previne pe oricine să acceseze datele criptate ale dispozitivului, fără a deţine parola. Asta include şi compania Apple„, continuă scrisoarea.

  Apple a spus că deţine „capacitatea tehnică de a extrage anumite categorii de date necriptate” din dispozitivele iPhone care rulează iOS7, dar acţionarea în conformitate cu cererile autorităţilor ar putea „ameninţa încrederea dintre Apple şi clienţii săi şi ar duce la prejudicii de imagine a brandului Apple„.

  Citeşte şi: Tim Cook: „Industria auto va fi supusă unei schimbări majore”

  Tim Cook, CEO Apple, a acționat public de mai multe ori referitor la poziţia companiei cu privire la drepturile la confidenţialitate.

  tim-cook

  Avem un model direct de a face afaceri, care se bazează pe vânzarea celor mai bune produse şi servicii din lume. Nu vânzarea datelor personale„, a spus Tim Cook într-un discurs de la Casa Albă, cu ocazia summit-ului despre securitatea cibernetică.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.