More

  Google lansează drone pentru livrări până în 2017

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a prezentat planul său de a lansa un sistem de livrare prin intermediul dronelor, până în 2017.

  Planul a fost prezentat în cadrul unei conferinţe pentru Controlul Traficului Aerian, din Washington, de către David Vos, coordonatorul proiectului.

  Proiectul, cunoscut sub umele de Project Wing, a apărut pentru prima dată în presă încă din anul 2014, iar acesta are ca scop furnizarea dronelor autonome pentru livrarea comenzilor către publicul larg.

  Citeşte şi: Lista Google Now de comenzi vocale

  Testarea acestor drone este deja în desfăşurare în Australia, iar o demonstraţie a capacităţilor dronei poate fi urmărită în video-ul de mai jos.

  Nu este o noutate faptul că Google a intrat pe segmentul de livrare prin intermediul dronelor, Amazon deschizând drumul acestui mod inedit de a transporta comenzile către clienţi.

  Serviciul de livrare actual, Google Express, ar putea extinde cercetările şi să reducă timpul de livrare prin implementarea dronelor autonome.

  Project Wing se separă de alte concepte de livrare cu ajutorul dronelor prin design-ul său. Drona proiectată de Google stă într-o poziţie verticală în timpul zborului, total diferită faţă de cea orizontală, de tip elicopter, pe care o adoptă dronele convenţionale.

  O altă diferenţă notabilă este că dronele care fac parte din Project Wing livrează pachetele fără să fie nevoie de aterizare. Acestea coboară pachetul la sol, prin intermediul unui cablu.

  Citeşte şi: Google copiază o funcţionalitate Facebook

  Această funcţionalitate a fost proiectată ca măsură de siguranţă. Aterizarea dronelor pentru a livrara pachetul ar putea veni în detrimentul clienţilor( sau oamenilor care sunt în apropierea dronei), aceşti putând suferi răni din cauza elicelor.

  Google şi-a manifestat şi interesul pentru utilizarea dronelor în cazuri de urgenţă extremă, pentru furnizarea echipamentelor medicale şi a medicamentelor necesare.

  În prezent, cea mai mare grijă pe care o au companiile, precum Google şi Amazon, este referitoare la reglementările şi regulile Traficului de Control Aerian, care presupun anumite standarde. În momentul de faţă, Google doreşte să lanseze acest serviciu până în 2017.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.