More

  O zi fără Internet – Doar 3 participanţi din 68 au trecut testul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Psihologul Yekaterina Murashova descrie experimentul ce implică întreruperea accesului la internet a unui grup de tineri, pe parcursul unei zile.

  Copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani s-au oferit voluntari pentru a petrece 8 ore fără să aibă acces la dispozitivele mobile şi la internet.

  De asemenea, le-a fost interzis accesul la calculatoare, gadgeturi, radio şi TV. Singurele activităţi care le-au fost permise au fost: scrisul, cititul, cântatul la instrumente muzicale, pictatul, împletitul, cântatul, plimbatul şi alte activităţi de acest tip.

  Autorul experimentului, psiholog de familie, a dorit să demonstreze faptul că generaţia de tineri din zilele noastre este de cele mai multe ori întreţinută de activităţi care nu ţin de punerea în aplicare a imaginaţiei personale.

  Citeşte şi: BMW Seria 7 din 2016 prezintă 5 inovaţii incredibile

  Potrivit regulilor experimentului, copiii au fost nevoiţă să explice a doua zi cum s-au simţit fiind supuşi la aceste condiţii. Acestora li s-a permis să descrie cum s-au simţit în timpul experimentului şi să ţină minte acţiunile şi gândurile pe care le-au avut.

  În cazul în care intervenea anxietatea, disconfortul sau stresul, liderii proiectului erau nevoiţă să oprească exprimentul imediat, notând în acelaşi timp motivul şi ora la care a avut loc evenimentul.

  La prima vedere, ideea părea iniţial inofensivă, motiv pentru care psihologii au crezut că experimentul va fi cu adevărat sigur. Doar 3 din 68 de participanţi au reuşit să ajungă până la finalul experimentului – o fetiţă şi doi băieţi.

  Citeşte şi: LG Nexus 5X se lansează în România pe 9 noiembrie

  Trei dintre participanţi au avut gânduri suicidale, 5 dintre ei au suferit atacuri de panică, 27 au experimentat simptome precum greaţă, transpiraţie, ameţeală şi dureri abdominale. Aproape toţi cei care au luat parte la experiment au trăit sentimente de frică şi anxietate.

  Interesul şi bucuria au dispărut în cazul participanţilor după a doua sau a treia oră de la începerea experimentului. Doar 10 tineri experimentând anxietatea după 3 sau mai multe ore de singurătate.

  Ce au făcut tinerii pe durata experimentului

  Au gătit, au citit sau au încercat să citească, au făcut teme, s-au uitat pe fereastră, au ieşit la cafea, au construit puzzle-uri, au pictat sau au încercat să picteze, s-au jucat cu animale de companie, au făcut sport, au scris scrisori, poezii sau proză, un băiat s-a plimbat toată ziua cu autobuzul, o fetiţă a mers la muzeu şi un alt băiat la Zoo, iar o altă fetiţă s-a rugat.

  Citeşte şi: Facebook anunţă lansarea unei aplicaţii de ştiri de sine stătătoare

  Aproape toţi participanţii au încercat la un moment dat să doarmă, dar niciunul nu a reuşit să facă asta în cele din urmă. Toate simptomele de stres au dispărut imediat după finalizarea experimentului.

  Când au descris ceea ce au simţit pe parcursul experimentului, 51 de persoane au folosit cuvinte precum: „dependenţă”, „se pare că nu pot trăi fără asta”, „doză”, „am nevoie de”, „retragere” şi aşa mai departe.

  Toţi, fără excepţii, au spus că au fost extrem de surprinşi că nu au reuşit să examineze stările în mod raţional.

  Unul dintre băieţii care a ajuns cu bine la finalul experimentului a petrecut construit pentru 8 ore o barcă, luând doar o pauză de masă şi o pauză pentru a se plimba cu câinele.

  Alt băiat a petrecut timp ordonându-şi lucrurile pe care le deţinea, iar ambii nu au simţit pe parcursul zilei niciun fel de sentiment negativ.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.