More

  Prima maşină produsă 3D ar putea costa 53.000 de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Local Motors, cel mai cunoscut producător de maşini printate 3D, a anunţat săptămâna aceasta că plănuieşte să ofere spre vânzare o serie de modele printate 3D începând cu primăvara anului 2016.

  Acesta estimează că preţul pentru seria LM3D, inclusiv modelul Swim de mai sus, va fi în jur de 53.000 de dolari.

  Autoturismul 3D va fi produs într-o „microfabrică” care se află în construcţie în Knoxville, Tennessee.

  Compania anticipează că procesul de producţie va fi complet până la finalul anului 2015. Aşadar, maşinile vor fi construite „folosind fabricaţia directă digitală (DDM), din care imprimarea 3D reprezintă doar o parte”, potrivit unui comunicat emis de companie.

  Citeşte şi: Toyota investeşte 1 miliard de dolari în inteligenţa artificială

  Local-Motors-LM3D-Swim

  Dacă Local Motors va respecta termenul limită, cel mai probabil va începe să livreze maşinile către consumatori la începutul anului 2017.

  Probabil s-a observat faptul că preţul de 53.000 de dolari de la seria LM3D este un pic cam mare faţă de (cel estimat pentru) modelul Strait, de 18.000 de dolari. Acest lucru este pentru că seria LM3D este „complet omologată şi pregătită pentru autostradă”, a declarat un reprezentant Local Motors pentru Mashable.

  La urma urmei, rămâne de văzut ce consumator ar fi dispus să investească 53.000 de dolari într-o maşină printată 3D, când ar putea să dea aceeaşi bani pe un Mercedes-Benz Clasa E, ediţia 2016.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.