More

  Google sistează actualizările Chrome pentru Windows XP şi Vista

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Browserul Chrome va continua să funcţioneze, dar utiliaztorii care rulează sistemele de operare Windows XP şi Windows Vista nu vor mai primi actualizări.

  Windows XP va deveni şi mai vulnerabil de anul viitor, atunci când Google va sista actualizările pentru browserul Chrome, astfel utilizatorii care încă îl mai folosesc au un motiv în plus să treacă la un sistem de operare mai nou.

  Citeşte şi: Google pregăteşte o actualizare mult aşteptată pentru Hangouts

  Google a anunţat că cei care rulează versiunile Windows XP şi Vista vor putea folosi în continuare browserul Chrome, dar nu vor mai primi actualizări începând cu luna aprilie 2016, inclusiv actualizările de securitate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru utilizatorii Mac OS 10.6, 10.7 şi 10.8.

  Motivul pentru care Google a luat acestă decizie vine ca urmare a deciziei producătorilor de a nu mai oferi actualizări şi suport pentru cele cinci versiuni ale sistemului de operare.

  Acestor platforme vechi le lipsesc actualizări de securitate esenţiale şi au un potenţial sporit de a fi infectate de viruşi şi programe malware„, a declarat directorul de inginerie, Mark Pawliger, în postarea de pe blog care anunţa decizia companiei.

  Citeşte şi: Hangouts, alternativa Google la Skype, are propriul site

  Google a anunţat la începutul acestui an că are de gând să sisteze suportul pentru vechile sisteme de operare şi a nominalizat Windows XP, în special, ca fiind o problemă. Sistemul de operare al Microsoft, cu toate că are peste 10 ani, încă mai poate fi găsit la consumatorii casnici, cât şi la mai multe companii. Microsoft a sistat suportul pentru Windows XP în 2014, la mai multe organizaţii, între care şi Marina Militară a Statelor Unite.

  Din păcate, începând cu luna aprilie 2016, utilizatorii nu vor mai avea de ales decât să renunţe la vechiul sistem şi să treacă la unul nou, o versiune securizată şi actualizată nevoilor cotidiene.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.