More

  Roboţii învaţă mai uşor atunci când se comportă ca un copil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cercetătorii de la Universitatea din California au programat un robot umanoid să înveţe mişcările de bază, cum ar fi statul în picioare sau mersul, la fel cum ar învăţa şi un copil în primul an de viaţă.

  Echipa condusă de Igor Mordatch a creat o reţea neurală pentru inteligenţa artificială a robotului Darwin, care îi permite să înveţe mişcările de bază, la fel cum o face un copil, atunci când îi observă pe adulţi că merg, stau jos sau se ridică în picioare.

  Reţeaua neurală funcţionează ca o hartă, o metodă prin care se iau deciziile„, a spus Mordatch. „Robotul ştie numai unde se află, unde vrea să ajungă, iar reţeaua neurală redă acţiunile pe care acesta ar trebui să le realizeze pentru a atinge destinaţia dorită„.

  Citeşte şi: Roboții sunt teribili la aceste 3 competențe umane unice

  Darwin a învăţat până în prezent cum să se ridice, să stea în picioare şi alte miscări mai simple. Robotul învaţă astfel fără să se teamă de greşeli, dar învaţă şi din greşelile pe care le face pe parcurs.

  Darwin are şi senzori care transmit date despre poziţionarea membrelor sale, cât şi presiunea din picioaren şi din articulaţii, astfel că acesta învaţă cum ar trebui să se mişte, să se aşeze sau să realizeze orice altfel de mişcare.

  Mardatch şi echipa sa speră ca Darwin să poată la un moment dat să se plimbe în campusul Berkeley şi să înveţe de unul singur până anul viitor, dar să îşi dezvolte capacitatea de a apuca obiecte cu mâna.

  În anii ce urmează, echipa spune că roboţii ca Darwin vor putea fi folosiţi pentru a ajunge în locuri unde noi, fiinţele mai fragile nu putem să ajungem din cauza mediului toxic şi periculos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.