More

  Reuters nu mai acceptă fotografii în format RAW de la fotojurnalişti

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Agenţia de ştiri Reuters nu mai acceptă de la fotoreporterii freelanceri fotografii în formatul RAW.

  RAW este folosit mai ales de către fotografii profesionişti şi cei pasionaţi de fotografie deoarece acest format cuprinde mai multe date de la senzor decât formatul JPEG, ceea ce permite o procesare mai profundă datorită detaliilor disponibile.

  Citeşte şi: GALERIE FOTO! Cum pune smartphone-ul stăpânire pe viaţa ta

  Motivul pentru care Reuters adoptă această măsură nu este nicidecum flexibilitatea. Un editor foto al agenţiei de ştiri a transmis o notă tuturor fotoreporterilor freelanceri în care spunea:

  Aş dori să vă supun atenţiei o cerere către toţi contributorii noştri freelanceri, din cauza unei schimbări ale politicii la nivel mondial. Pe viitor, va rugăm să nu mai trimiteţi agenţiei Reuters fotografii care au fost procesate din fişiere RAW sau CR2. Nu este nicio problemă dacă doriţi să faceţi fotografii în formatul RAW, dar faceţi în acelaşi timp şi în formatul JPEG. Nouă ne puteţi trimite numai fotografiile care se apropie cel mai mult de JPEG-ul original, cu un minim de post-procesare„.

  Un purtător de cuvânt al Reuters a declarat pentru PetaPixelCa martor ocular al evenimentelor la care ia parte, pozele agenţiei Reuters trebuie să reflecte realitatea. În vreme ce urmărim ca fotografiile pe care le redăm să fie de cea mai bună calitate şi estetică, scopul nostru este de a nu interpreta ştirile din punct de vedere estetic„.

  Aici se ridică şi problema dacă procesarea şi editarea fotografiilor încalcă într-un fel etica jurnalistică. De la ultimele ediţii ale „World Press Photo„, mai mulţi concurenţi au fost descalificaţi după ce pozele înscrise în concurs au fost comparate cu formatul nemodificat RAW.

  Mulţi spun că interzicerea formatului RAW de către Reuters este o măsură prea drastică. Pe lângă faptul că fotografiile în format RAW arată mult mai bine comparativ cu cele JPEG, de cele mai multe ori fotoreporterul nu are setările potrivite pentru situaţia în care se află, iar culorile nu sunt tot timpul cele potrivite, iar în majoritatea situaţiilor în care se regăseşte pe teren nu are timp să ajusteze aceste setări.

  Citeşte şi: 4 motive pentru care persoanele cu tatuaje sunt cele mai tari

  Mai mult, formatul JPEG poate fi modificat la fel de uşor ca şi formatul RAW, într-o manieră cât se poate de înşelătoare.

  Mai există încă un motiv pentru schimbarea politicii Reuters. Viteza este un factor important pentru agenţia de ştiri: „I-am rugat pe colaboratori să sară peste procesele care consumă timp şi solicită multă muncă pentru a ne furniza pozele pentru clienţii noştri„.

  Este normal ca Reuters, o agenţie de ştiri care vrea să acopere cât mai mult şi să livreze ştirile cât mai repede, să dorească scurtarea timpului în care ştirile sunt livrate. Rămâne de văzut dacă noua politică va afecta într-un fel sau altul percepţia publică asupra ilustrării ştirilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.