More

  Elon Musk vrea să plăteşti mai mult dacă nu conduci o maşină electrică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Elon Musk, CEO Tesla, este de părere că toate statele ar trebui să pună taxă pe ceea ce el numeşte „cel mai prost experiment din istorie„.

  În cadrul unei conferinţe desfăşurată la Sorbona, Paris, Elon Musk a ţinut un discurs în care s-a referit indirect la taxa pe emisiile de carbon: „Trebuie să reparăm această externalitate care nu poate fi cuantificată”.

  Citeşte şi: Tesla Model X are preţul de pornire de 80.000 dolari

  Tot discursul său s-a bazat pe o observaţie simplă potrivit căreia adaosul de carbon în atmosferă contribuie la intensificarea fenomenului de încălzire globală şi împiedică omenirea să iasă din era combustibilului.

  Elon Musk a numit acest fenomen „subvenţia ascunsă de carbon în valoare de 5,3 trilioane de dolari în fiecare an„, citând Fondul Monetar Internaţional. Ca răspuns la o întrebare din sală, Musk a spus că un rezultat pozitiv al Summit-ului ONU privind Climatul (COP21) ar fi ca toate guvernele să pună piciorul în prag şi să folosească taxa pe emisii de carbon pentru accelerarea tranziţiei de la combustibili fosili către o energie sustenabilă.

  Musk este convins că actuala eră a conbustibilului fosil se va încheia, dar este o problemă de timp. În analiza realizată de el, tranziţia se va produce din simplu motiv că acest combustibil fosil se va termina, dar că actuala subvenţie încetineşte acest proces.

  Citeşte şi: Range Rover Evoque Convertible – Primul SUV compact decapotabil premium

  CEO-ul Tesla a mai vorbit despre impunerea unei taxe pentru emisiile de carbon şi vorbeşte despre asta de ceva timp, dar creşterea şi dezvoltarea afacerii sale a generat o „înverşunare” în transmiterea acestui mesaj.

  Un alt aspect interesant al discursului său din Paris este includerea guvernelor ca parte a soluţionării problemelor climatice. Cei mai mulţi dintre antreprenorii companiilor high-tech văd guvernele ca parte a problemei, dar Musk s-a eschivat de acuzaţiile potrivit cărora companiile sale au primit sprijin din partea guvernului.

  Trebuie să existe un mesaj clar de la guverne în ceea ce priveşte acest aspect„, a spus Elon Musk despre implementarea taxei de poluare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.