Lista bolilor ascunse în scrisul tău

Mădălina Gănescu
de - acum 2 ani în Cultura

Ştiinţa numită grafologie poate dezvălui mai mult decât o serie de trăsături ale personalităţii. Această artă îţi poate spune dacă suferi de anumite probleme de sănătate sau dacă eşti predispus la anumite boli.

În perioada modernă, această ştiinţă este utilizată atât la investigaţiile criminaliste, cât şi la depistarea anumitor probleme de sănătate. De asemenea, a devenit un lucru obişnuit să se folosească grafologia pentru a analiza potenţialii angajaţi pentru anumite firme.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Avantaje şi dezavantaje ale flagship-ului

Pentru că s-au făcut numeroase cercetări în acest domeniu, în prezent ai posibilitatea să afli dacă tu sau cineva drag ţie, suferiţi de anumite probleme de sănătate precum schizofrenie, autism, dislexie şi nu numai.

Lista bolilor pe care le poţi depista dacă îţi analizezi scrisul:

» Hipertensiune arterială – Starea de anxietate determină scrisul să fie uşor tremurat, ba mai mult, grafologii au determinat faptul că literele produse de pacienţii cu această boală sunt inegale, uşor neregulate, mai exact, ceea ce numim „scris neîngrijit”.

Citeşte şi: Motivul pentru care, cu fiecare an, timpul pare să treacă mai repede

» Schizofrenie – Cercetările medicale sugerează că aproximativ 60% dintre pacienţii care sunt trataţi cu medicamente antipsihotice finalizează cu efecte extrapiramidale. Acest lucru include alte boli precum Diskinezie tardivă sau Parkinson. Pentru a depista pacienţii cu schizofrenie, grafologii folosesc un software precum MovAlyzer. Rezultatele depistate au avut schimbări dramatice, unele ducând chiar la tipuri de scris diferite ale aceleiaşi persoane.

» Sarcina – Este posibili să determini o posibilă sarcină analizând scrisul unei femei. Cercetătorii au aflat că este posibil să depistezi prezenţa sarcinii în aproximativ 72 de ore de la contactul sexual.

Pentru acest lucru au existat numeroase analize ale scrisului femeilor aflate la sarcină. Literele care dau de gol sunt „p”, „f”, „g” şi „y”, iar de multe ori analiza cromozomilor poate determina chiar şi sexul copilului.

Citeşte şi: Testul degetului arătător îţi dă de gol personalitatea

» Dislexia – Copiii şi adulţii care suferă de dislexie au probleme destul de mari cu scrisul. Mai exact, aceştia nu pot urma un anumit model atunci când scriu sau cu alte cuvinte „nu îşi pot corecta scrisul”. Pentru a obţine cele mai bune rezultate în cazul copiilor care nu îşi pot corecta scrisului, aceştia trebuie să practice scrisul cursiv într-un mediu relaxant.

Îţi poţi da seama dacă un copil suferă de dislexie analizând literele „d” şi „q”, pe care cei mici le pot confunda de multe ori cu „b”, respectiv „p”.

» Autism – Indivizii care suferă de autism îşi manifestă problemele cu scrisul prin „ezitare” şi „pauze lungi” între scrierea cuvintelor. Acelaşi lucru este prezent şi în cazul Sindromului Asperger. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de coordonare între creier şi membrele superioare.

Citeşte şi: 40 de lucruri pe care să le faci până la 40 de ani

» Parkinson sau Alzeimer – Este destul de dificil să faci diferenţa între scrisul unui bolnav de Parkinson şi unul cu Alzheimer în fază incipientă. Principala caracteristică a bolii Parkinson este tremuratul, mişcarea lentă, rigiditatea şi echilibrul scăzut.

Bolnavii de Alzeimer lasă spaţii destul de mari între cuvinte atunci când scriu. Aceasta este principala caracteristică ce poate sugera problema de sănătate.

» Depresia – Când suntem binedispuşi, scrisul este cursiv şi clar, dar atunci când intervine lipsa de optimism sau depresia, scrisul are tendinţa să meargă în jos, în loc să menţină linia dreaptă. De asemenea, vei observa în cazul depresiei şi o lipsă de aliniere. Acest tip de măsurători au fost de real folos atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi.

Citeşte şi: Huawei Mate 8 s-a lansat! Preţ, specificaţii şi disponibilitate

Ce analizează cercetătorii la scrisul tău:

» Zona superioară a literelor precum f, t, l şi I, cu atenţie mărită la puncte şi liniile de la t-uri.
» Zona de mijloc a literelor precum a, n, o şi w.
» Zona de jos a literelor precum f, g, p şi y şi cum sunt executate buclele.

Comentarii

comentarii