Prima dronă din lume care transportă pasageri

Mădălina Gănescu
- 7.01.2016, 15:57 în Gadgets
0

SHARES

Antreprenorii chinezi au prezentat un produs inedit la CES 2016, ce are loc zilele acestea în Las Vegas, Nevada. Este vorba despre prima dronă din lume care transportă oameni.

Dispozitivul poate fi controlat prin intermediul tabletei şi poate zbura cu până la 100 km/h.

Drona Ehang 184 este creată de compania Guangzhou-based Ehang Inc şi a fost prezentată pe parcursul show-ului gadget de la CES 2016.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Avantaje şi dezavantaje ale flagship-ului

Drona se asemănă foarte mult cu un elicopter mic, dar braţele sale sunt specifice celorlalte drone. Aceasta funcţionează pe bază de curent electric şi durata sa de viaţă la o singură încărcare completă poate atinge, potrivit producătorului, chiar 2 ore, transportând o greutate de până la 100 de kilograme.

Cu alte cuvinte, poţi zbura cu Ehang 184 timp de 23 de minute la nivelul mării. Cabina este suficient de mare pentru o singură persoană şi un rucsac de spate. Aceasta este dotată cu aer condiţionat şi poate fi parcată fără probleme pe un spaţiu destinat atutoturismelor.

Drona este concepută să zboare de la 300 la 500 de metri de la sol cu o altitudine maximă de 3.5 km şi o viteză maximă de 100 km/h.

Citeşte şi: Ceasul elveţian care insultă orice proprietar de Apple Watch

Shang Hsiao, unul dintre co-fondatorii proiectului, a declarat că produsul va fi disponibil la un preţ între 200.000 şi 300.000 de dolari şi a adăugat că „întreaga lume nu a avut niciodată ceva asemănător.”

Din păcate, pasagerul dronei nu are posibilitatea să controleze drona decât prin funcţiile de bază. Compania a planificat un centru de control care să preia conducerea vehiculului în cazul unor probleme în timpul zborului, pentru o aterizare în siguranţă.

Derrick Xiong, directorul de marketing al companiei, a precizat că vehiculul a fost pilotat de mai mult de 100 de ori la altitudini mici în păduri precum Guangzhou, inclusiv de câteva ori cu o persoană la bord.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!